GLUPSK ØRRET: Elevene ved Leirfjord barne- og ungdomsskole fikk seg et aldri så lite sjokk da de sløyet denne ørreten: Ut av den rundt 700 gram lette fisken kom det en hel mus. Foto: Ellen Meisfjord
GLUPSK ØRRET: Elevene ved Leirfjord barne- og ungdomsskole fikk seg et aldri så lite sjokk da de sløyet denne ørreten: Ut av den rundt 700 gram lette fisken kom det en hel mus. Foto: Ellen MeisfjordVis mer

Sulten ørret slukte mus

- Det var jo ganske motbydelig, sier lærer Ellen Meisfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
ÅRETS SKOLETUR: Hver høst drar 10. klasse ved Leirfjord barne- og ungdomsskole på en fire dagers fjelltur. I år er det ørreten med musa som ble det store samtaletemaet. Foto: Ellen Meisfjord
ÅRETS SKOLETUR: Hver høst drar 10. klasse ved Leirfjord barne- og ungdomsskole på en fire dagers fjelltur. I år er det ørreten med musa som ble det store samtaletemaet. Foto: Ellen Meisfjord Vis mer

(Dagbladet): I forrige uke var elever og lærere fra Leirfjord barne- og ungdomsskole på klassetur, der de gikk over Toven, på Helgeland i Nordland fylke, skriver Nordlys.

- Vi stod og fisket, og fikk veldig mye fisk og røye. Så plutselig hørte jeg et brøl fra en av elevene. Han skulle gjøre klar den fine ørreten, og så datt det en mus ut av den, ler lærer Ellen Meisfjord til Dagbladet.

Motbydelig

Ørreten var nesten på rundt 700 gram, og hadde tydelig god appetitt - og stor munn - siden den har klart å sluke musa hel.

- Det var jo ganske motbydelig, og det er noe vi aldri har opplevd før. Jeg har også snakket med erfarne fiskere som heller aldri har sett noe lignende, sier lærer Meisfjord.

Fiskeren sjøl, eleven Emil, var veldig fornøyd med fangsten.

- Han synes jo det var veldig stas, sier Meisfjord.

ØRRETENS FANGST: Ei lita mus. Foto: Ellen Meisfjord
ØRRETENS FANGST: Ei lita mus. Foto: Ellen Meisfjord Vis mer

40 elever og lærere var med på klasseturen i forrige uke. De gikk over Toven, og sov i telt.

- Dette er noe vi gjør hver høst. Vi har med oss telt og stormkjøkken og går over fjellet, forteller Meisfjord.

Begravd

Det var ved Ranvatnet at ørreten ble fisket opp.

- Elevene er vant med friluftsliv og fisking, og sløyer fisken sjøl. Men ingen har opplevd å se en mus sånn. Det var ekkelt og det var ingen som ville spise den fisken, så vi gravde den ned, sier læreren.

Men elevene ble mette.

- Vi fikk veldig mye ørret og røye som var nydelige, sier hun.

Jakter mus og frosk

På høsten er ørreten «altspisende», ifølge Magnus Nilsson i Oslomarkas Fiskeadministrasjon. Han gir følgende til ut.no, angående hvordan få ørret på kroken:

- Trikset er å bruke veldig mye mark. Poenget er å simulere større dyr som mus og frosk, dette er ørreten veldig glad i.