Sulten skihopper

Navn: Tommy Ingebrigtsen Alder: 22 Yrke: Skihopper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ser ikke akkurat sånn ut, med bare 58 kilo innenfor den trange hoppdressen, men Tommy Ingebrigtsen er en storspiser. Han spiser alt , utenom tomat.

Ellers er musikk og damer to av Tiger'ns store interesser her i livet. Klikker du deg inn på hans egen hjemmeside på Internett, finner du linker til både Black Sabbath og Playboy.

Der finner du også Lise Irene Fylling Stenberg, som blir presentert som hans «elskede og samboer» - og hele seks versjoner av verdens lengste skihopp (219,5 meter i Planica 20. mars 1999): The movie, The flight, The landing, Wings, World Record og Rock'n Roll movie.

Det siste er vel uttrykk for at det er viktig å ta vare på de gode øyeblikkene i hoppsporten. For dem trenger det ikke bli så mange av. Det vet Tommy, som landet på en 49. plass i NM, knappe året etter at han 17 år gammel ble v

erdensmester i Thunder Bay 18. mars 1995. - Ræva hopping, sa Tommy den gangen. Og det har gått litt på stumpen i årene etterpå også, både for ham og for resten av det norske hopplandslaget.

Men med tilstrekkel ig oppdrift i bakken kan det kanskje skje et under i denne søte juletid. Landslagssjef Hroar Stjernen er nøktern foran dagens åpning av den tysk-østerrikske hoppuka, men fast i troen på at Tommy Ingebrigtsen har det som skal til for å utrette mirakler.

Det tror helt sikkert også pappa Dag Ingebrigtsen: Trønder-rockeren som en gang sang om hun som var «forelska i lærer'n», men som i alle år har støttet og fulgt opp sønnen. Helt fra de første barneskirennene har han stolt tatt med poden til fotograf for årlige forevigelser med medaljene. For Tommy var god veldig tidlig. 5 år gammel kjøpte han sine første hoppski for egne penger. Selger var Bjørn Wirkola, som den gang hadde sin egen sportsbutikk.

Som faren, spiller også Tommy gitar. Sammen med fire andre skihoppere har han dannet bandet Pilot, som han håper å gi ut CD med.

Mandag før jul dukket far og sønn Ingebrigtsen opp på den tradisjonelle julefesten på utestedet Bajazzo i Trondheim. - Æ ska' trøst dokk med at æ itj ska' søng, sa sønnen. Han holdt seg til gitaren, mens faren sang.

Tommy er distré, lettrent, flink - og humøret svinger i takt med prestasjonene. Da kan det være et godt tegn at kilder som står ham veldig nær, gir Dagboka følgende humørvarsel før hoppuka: Nå er Tiger'n i storform!