Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sultestreik

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Om lag 100 afghanere sultestreiker i Oslo i protest mot at myndighetene ønsker å returnere dem til sitt hjemland. Afghanerne mener at det ikke er trygt for dem, mens myndighetene mener de kommer fra områder i landet som anses som trygt. De sultestreikende ønsker naturligvis å påvirke myndighetene til å gi dem asyl. Myndighetene på sin side kan ikke la seg presse av unge asylsøkere som de mener ikke vil lide overlast om de returnerer hjem. Det er mange andre i asylkøen med en bedre sak.

• I første omgang er derfor streiken blitt en slags kasteball mellom Oslo kommune og staten. Statssekretær Libe Rieber-Mohn sa tidligere i uka at teltleiren er en ordenssak som departementet ikke har noe med. Men før eller siden blir dette politikk av første orden. Martyrer er uberegnelige politiske størrelser. Som en av de streikende sa: «Om jeg dør hjemme, vil ingen vite om det, dør jeg her, vil hele verden høre om det». Da vil også regjeringens valgalternativer være begrenset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling