Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sultestreiken fortsetter

Ingen løsning i dagens møte med myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre representanter for de sultestreikende afghanerne møtte onsdag representanter for arbeids- og integreringsdepartementet i Røde Kors sine lokaler i Oslo, der Thorvald Stoltenberg deltok som «mekler». Flyktningehjelpen og domprosten i Oslo var også med på møtet.


De sultestreikendes talsmann Zahir Athari sier til Dagbladet.no at de avbrøt møtet da de ikke så noe poeng i å snakke mer med departementet. Sultestreiken fortsetter.

- Vi er selvfølgelig skuffet. Vi trodde myndighetene ville løse problemet, men i praksis er de ikke villig til det, sa han etter å ha forlatt møtet. 

Ifølge Athari vil ikke departementet rikke seg overhodet i spørsmålet om å ta opp sakene til afghanerne som er det er vedtatt skal sendes tilbake til hjemlandet. Det er nå usikkert når det eventuelt blir nye samtaler mellom de sultestreikende og departementet i nær framtid.

-Vi fikk ikke noen form for tilbud på bordet. De sier bare at vi må fjerne oss. Kanskje kommer politiet nå, jeg vet ikke, sier Athari.

Dermed fortsetter sultestreiken på Domkirkeplassen, der flere titalls afghanere har streiket i opptil 20 dager. Ifølge Athari ble fire personer fraktet til sykehus for behandling onsdag.

Ekspedisjonssjef Thor Arne Aass i innvandringsavdelingen i Arbeids- og Integreringsdepartementet var svært ordknapp etter møtet.

- Vi har hatt en dialog, men vil ikke gi ytterligere kommentarer, sa han til Dagbladet.no utenfor Røde Kors-bygget i Oslo.

FØRTE IKKE FRAM: Thorvald Stoltenberg bisto som nøytral mekler på møtet i Røde Kors-lokalene i dag, men det hjalp ikke. Afghanerne krever ennå få sakene sine gjenopptatt, mens regjeringen nekter. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
FØRTE IKKE FRAM: Thorvald Stoltenberg bisto som nøytral mekler på møtet i Røde Kors-lokalene i dag, men det hjalp ikke. Afghanerne krever ennå få sakene sine gjenopptatt, mens regjeringen nekter. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Aass vil ikke si noe om innholdet i samtalene.

- Vi informerer nå politisk ledelse, og så kommer de tilbake med mer informasjon, opplyser ekspedisjonssjefen.

<B>- INGEN KOMMENTAR</B>: Ekspedisjonssjef Thor Arne Aass i Arbeids- og integreringsdepartementet ville ikke si noe om utfallet av onsdagens møte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling