Sultestreikende mors familie får bli

I hvert fall til UNE har behandlet saken på nytt.

PÅ SYKEHUS: Den sultestreikende kvinnen er her i senga på sykehuset, med sin sønn ved sin side. Foto: Privat
PÅ SYKEHUS: Den sultestreikende kvinnen er her i senga på sykehuset, med sin sønn ved sin side. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Organisasjonssekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS forteller til Dagbladet at den sultestreikende kvinnen og hennes familie får lov til å bli boende i Norge til Utlendingsnemnda (UNE) har behandlet oppholdssaken deres på nytt. Une har dermed snudd i saken.

- Jeg har ikke klart å få kontakt med min kone. Jeg har ikke fått sagt det til henne, fordi hun er så utmattet at hun har besvimt, sier mannen Bassam Hamad til Dagbladet

- Jeg venter med å være optimist til jeg får det fra offisiellt hold, legger han til. Nektet opphold Den 31-årige palestinske kvinnen var i ferd med å sulte seg ihjel på Sørlandet sykehus Arendal.

Familien Hamad kom til Norge fra Gaza for to år siden. De hadde ikke pass, og ble nektet opphold i Norge som følge av dette.

Familien fikk tilsendt nye pass fra Gaza. Disse ble levert til politiet, men kravet om utsendelse ble stående. Familiemoren startet sultestreiken for 22 dager siden. I over 12 dager har hun vært pasient ved Sørlandet sykehus i Arendal. Hun sultestreiker fordi hun frykter at ektemannen og sønnen kan bli drept i Gaza, og at hun må stå og se på at det skjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer