Sultestreikende politiker på sykehus

Tidligere EU-kommissær Emma Bonino er innlagt på sykehus etter å ha sultestreiket siden fredag. Bonino protesterer mot manglende mediedekning av hennes parti i valgkampen i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emma Bonino er en av Italias mest framtredende politikere - i hvert fall utenfor landets grenser. Hun ble lagt inn på sykehus i Milano med hjerteforstyrrelser i går kveld, og legene frykter at den energiske kvinnens spede kropp skal ta skade av aksjonen. Hun har nektet å ta til seg både mat og drikke siden fredag, og har mistet over 7 prosent av sin kroppsvekt. Bonino støttes av rundt 250 andre medlemmer i Italias radikale parti, som er et lite liberalt parti som har sosiale saker øverst på sitt program.

Boikott

Boninos talsmann Pietro Petruccio sier at hun vil fortsette sultestreiken til tross for legens bekymring, men at hun ikke har til hensikt å sulte seg til døde.

Partiet fikk 8,5 prosent av stemmene ved valget til EU-parlamentet i 1999, men bare 2,2 prosent ved lokalvalget i april i fjor. Bonino er rasende over det hun kaller medienes boikott av henne og hennes parti i valgkampen foran valget 13. mai. Hun har særlig angrepet mediene for ikke å ville ta opp saker som bruk av fostre i forskningen og Italias forhold til Vatikanstaten.

Aktivist

Bonino ble utnevnt til EU-kommissær for forbrukersaker, bistand og fiskerispørsmål av daværende statsminister Silvio Berlusconi i 1994.

Hun måtte forlate Brussel sammen med resten av kommisjonen til Jacques Santer etter en rekke skandaler i 1999. Hennes forsøk på å bli renominert til den nye kommisjonen under ledelse av Romano Prodi mislyktes, og hun satset i stedet på et sete i EU-parlamentet.

Det er ikke første gang 53 år gamle Emma Bonino sultestreiker. Hun har vært en sann politisk aktivist i mer enn 25 år og brukte sultestreik som protestmetode på 1970-tallet under kampen for kvinners rett til abort og skilsmisse.

(NTB)