Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sultestreiker i fengselet

Madeleine Alicia Rodriguez (23) sultestreiker for bedre soningsvilkår i kvinnefengselet i Cochabamba.

SULTESTREIK:  Madelaine Rodriguez (23) er ikke fornøyd med forholdene i kvinnefengselet i Cochabamba i Bolivia.
Foto:  Gunnar Hultgreen/Dagbladet
SULTESTREIK: Madelaine Rodriguez (23) er ikke fornøyd med forholdene i kvinnefengselet i Cochabamba i Bolivia. Foto: Gunnar Hultgreen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En drøy uke etter at hun ble dømt til tretten års fengsel for forsøk på å smugle 22 kilo kokain til Norge, sultestreiker nå Madeleine Alicia Rodriguez i kvinnefengselet i Cochabamba.  

- Vi ønsker bedre kasjonsbetingelser og lavere straffer. Vi krever også mulighet for å slippe ut etter å ha sonet 2/3 straff ved god oppførsel, slik man har i Norge, sier Rodriguez.

I Bolivia er det vanlig å sitte fengslet hele perioden man blir dømt til. Arbeider man i fengselet, kan imidlertid straffen bli halvert.
 

Stina streiker ikke Madeleine Alicia Rodriguez sier til Dagbladet at hun har fått i seg svært lite mat de siste dagene.

Sultestreiken i kvinnefengselet i Cochabamba har vart i flere dager, og skal etter det Dagbladet forstår omfatte de fleste kvinnene som sitter fengslet der.

Stina Brendemo Hagen (23), som ble idømt samme straff som Rodriguez onsdag i forrige uke, streiker ikke, fordi hun er gravid.

- Vi som er gravide får ikke lov å sultestreike, men jeg er glad for at de gjør det for det er en god sak, sier Stina Brendemo Hagen til Dagbladet.
 

Får ikke besøke datteren Aksjonen innebærer også at fangene ikke sover på cellene sine, men oppholder seg i fengselsgården også om natten.

Fangene får ikke ha besøk av folk utenifra mens de aksjonerer. Dette betyr at Stina Brendemo Hagens mor, som fortsatt er i Cochabamba, ikke får besøkt datteren sin.  

Stina Brendemo Hagen har signalisert at hun vil anke dommen på 13 år og fire måneders fengsel. Madeleine Alicia Rodriguez er ikke like sikker på at hun vil anke.

- Jeg tar det rolig. Jeg skal ha besøk av advokaten senere i dag, så får vi se, sier hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!