Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sultestreiket mot norske flypriser

Nå får Abdul Ghufoor Butt (61) møte flyselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Norsk-pakistaneren startet sultestreik i Vaterlandsparken onsdag morgen, i protest mot at det flyselskapet PIA har økt prisene på flygninger mellom Norge og Pakistan.

- Flyselskapet tror at norsk-pakistanere er rike, og har satt opp prisene så mye at det nå er dyrere å fly åtte timer fra Norge til Pakistan, enn det er å fly atten timer fra USA til Pakistan, sa 61-åringen i går kveld til Dagbladet.no.

Da hadde mer enn 450 familier ifølge Butt vært innom teltet hans og undertegnet på protesten mot flyprisene hos PIA, som er alene om å fly mellom Norge og Pakistan.

- Det er ikke pengene som er viktig. Hovedsaken for meg og for de som har undertegnet, er at med priser på over 8000 kroner per billett, blir det umulig for mange familier å besøke sine slektninger i Pakistan, sa Butt.

- En annen ting er at Pakistan er avhengig av at pakistanere reiser tilbake til hjemlandet, og legger igjen valuta og bidrar sosialt der. Når det er billigere å fly til Spania eller Thailand, blir det håpløst.

Loves møte

Men bare få timer etter at Butt i går ettermiddag snakket med Dagbladet.no, kom representanter fra den pakistanske ambassaden til teltet Butt har satt opp i parken.

- De lovte at han skulle få møte sjefen for flyskapet, sier Ali Khan til Dagbladet.no.

 SULTESTREIKET:I dette teltet på Vaterland i Oslo bodde Ghufoor Butt
(t.v) i fire dager i protest mot de høye billettprisene mellom Norge
og Pakistan. Her utenfor teltet sammen med KrF-politikeren Ali Khan,
som også har engasjert seg i flyprotesten. Foto: Morten Øverbye/ Dagbladet.no
SULTESTREIKET:I dette teltet på Vaterland i Oslo bodde Ghufoor Butt (t.v) i fire dager i protest mot de høye billettprisene mellom Norge og Pakistan. Her utenfor teltet sammen med KrF-politikeren Ali Khan, som også har engasjert seg i flyprotesten. Foto: Morten Øverbye/ Dagbladet.no Vis mer

Khan er leder for Kashmirsk råd i Skandinavia, og har sammen med Butt engasjert seg flyprisene. Ifølge Khan har filmskaperen Butt tidligere sendt brev til flyselskapets hovedkontor i Karachi, den pakistanske ambassaden i Oslo og Pakistans president Pervez Musharraf om de høye billettprisene.

Men først etter flere dagers sultestreik, vil PIA nå altså møte 61-åringen. Dermed er det håp om at selskapet setter ned flyprisene på strekningen mellom Norge og Pakistan.

- Om de ikke gjør det, begynner han en ny sultestreik sammen med tyve andre, sier Khan.

Sultestreiket mot norske flypriser
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media