Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Summer (24) påkjørt og drept

To demonstranter på en motorvei i Seattle ble lørdag meid ned av en bil. 24 år gamle Summer Taylor omkom.

DREPT: To kvinner ble natt til lørdag påkjørt av en bil under en demonstrasjon i Seattle. 24 år gamle Summer Taylor omkom. Video: Privat. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Natt til lørdag hadde flere demonstranter samlet seg på en motorvei i Seattle, Washington. Seattle har vært åstedet for flere demonstrasjoner mot politivold og rasisme i kjølvannet av dødsfallet til George Floyd i Minneapolis.

Politiet hadde stengt veien som følge av de pågående demonstrasjonene i området, melder ABC News.

Demonstrantene selv hadde også sperret for deler av veien med egne biler.

Rundt halv to natt til lørdag skal imidlertid en bil ha kommet seg ut på motorveien hvor demonstrantene befant seg, og deretter kjørt mot folkemengden i høy fart.

I en video av hendelsen kan man se det som skal være Summer Taylor (24) og Diaz Love (32) som blir påkjørt og kastet opp i lufta av luksusbilen, en hvit Jaguar.

Bilen stakk av etter påkjørselen, men en av demonstrantene kjørte etter Jaguaren. Sjåføren ble pågrepet av politiet etter halvannen kilometer, skriver AP.

Døde

Taylor og Diaz ble fraktet til Harborview Medical Center med omfattende skader etter påkjørselen.

Søndag bekreftet universitetssykehuset i Washington at Taylor omkom som følge av skadene hun pådro seg, melder CNN.

Diaz sin tilstand skal være alvorlig, men hun skal være på bedringens vei, ifølge talsperson Susan Gregg ved Harborview Medical Center.

Taylor skal ha jobbet ved en veterinærklinikk i Portland, Oregon. Katelyn Hoberecht, en kollega av Taylor, forteller til Seattle Times at hun var en ivrig deltaker på Black Lives Matter-demonstrasjonene.

- Summer har vært der siden dag én og stått opp for Black Lives. Hun har vært ute dag og natt, samtidig som hun har jobbet fulltid med å ta vare på dyr, sier Hoberecht til avisa.

Får støtte

Den demokratiske senatoren Kamala Harris er blant dem som har uttrykt sin støtte til Taylor Summer på Twitter.

- Fullstendig hjerteskjærende. Summer Taylor var bare 24 år, og demonstrerte fredfullt for Black Lives Matter da de ble påkjørt, skriver Harris.

Kan bli siktet

Sjåføren, en 27 år gammel mann, risikerer nå å bli siktet for flere forhold, opplyser Ron Mead, leder for det patruljerende politiet i Washington, til CNN.

27-åringen skal ha funnet en vei rundt sperringene og kommet seg til demonstrantene via motsatt kjørefelt. Under en pressekonferanse etter hendelsen forklarte Mead at demonstrantene forsøkte å spre seg for å unngå å bli truffet.

- Dessverre ble to truffet av bilen, sa han, ifølge CNN.

Sjåføren skal ikke ha vært beruset, og det er foreløpig uklart om påkjørselen er gjort med overlegg, men politiet i Washington skal nå etterforske hendelsen.

- Tragedie

Mead oppfordrer nå demonstrantene til å ikke oppholde seg på motorveien.

- Håpet er at denne tragedien fører til at demonstrantene vil revurdere ønsket om å demonstrere på motorveien, for jeg ikke garantere for sikkerheten deres. Rett og slett, sier Mead.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!