Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Summetonen tilbake i Agder

KRISTIANSAND (Dagbladet): Innbyggerne i Agder har fått tilbake summetonen, etter at den forsvant i ettermiddag. Flytrafikken på Kjevik og nødsambandene til politi, sykehus og brannvesen er nå i drift igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert klokka 16:27

Flytrafikken over Kjevik er i gang igje, men sterkt forsinket. Flytrafikken kan bli forsinket utover dagen i morgen.

Politi, brannvesen og sykehus i Kristianssand og andre kommuner i Aust- og Vest-Agder var uten kontakt i flere timer. Politiet i Kristiansand oppfordret publikum til å møte opp personlig på politistasjonene dersom de skulle melde fra om noe. Også minibanker, innbruddsalarmer, drosjesentraler og betalingsterminaler i butikker var ute av drift.

Feilen rammet både mobilbrukerne og fastlinjenettet i Agder-fylkene. Feilen rammet også store deler av de som forsøkte å ringe inn eller ut av Norge over fastnettet. Den feilen rammer alle, og ikke bare de i sør-Norge.

- Telenor har lokalisert feilen og arbeider på spreng med å rette feilen, sa fungerende pressetalsmann Kai Rosenberg i Telenor til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Flytrafikken stanset

Det var i forbindelse med gravearbeid til den nye E18-traseen gjennom Kristiansand at en fiberkabel ble gravd over og ødelagt. Kabelen lå i turområdet Banheia, like ved et sentralt knutepunkt for Telenors telekommunikasjon.

To fiberkabler ble revet tvert av, en ble delvis ødelagt, fikk Dagbladet.no opplyst i Telenor i kveld.

All flytrafikk til og fra Kjevik ble stanset. Også trafikken ved Lista flyplass ble lammet av det alvorlige kabelbruddet.

For bare 11 dager siden, den 6. juli, ble all trafikk til og fra Flesland flyplass i Bergen rammet av kabelbrudd hos Telenor. Den gang var det brudd i en fiberoptisk kabel fem kilometer unna som gjorde at kommunikasjonen mellom flyene og kontrolltårnet ble lammet. Et reservesystem ble satt inn, men dette var ikke godt nok for å opprettholde flytrafikken.

Forsinkelsene til og fra Flesland varte hele kvelden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media