Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sunde i paradis

Siri Sunde har fått meldinger om at hun skal brenne i helvete. Men dagen i dag har vært rene paradiset for kapellanen. Første dag på jobb har hun blitt oversvømt av blomster og smil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var utrolig godt å gå på jobben i dag. Jeg føler meg så mye lettere. Dette har jeg sett frem til lenge, sier Siri Sunde til Dagbladet :på nettet.

Taushet det verste

Da Sunde kom hjem til Hamar etter direktesending på Dagsrevyen seint i går kveld lå det 21 meldinger på telefonsvareren hennes. Alle ville gratulere den omstridte kvinnen som har fått igjen prestestillingen i Nordre Land Kommune. Blomster fra venner og ukjente har i tillegg strømmet på.

- Ingen som heller malurt i begeret?

- Jo. Det er en del folk her i menigheten som har sagt at de kunne tenke seg en annen løsning. Men vi skal møtes for å legge opp arbeidet videre. Jeg er klar over at det er forskjellige syn på meg. Men det er tross alt bedre å forholde seg til folk som sier fra. Taushet er det verste.

Helvetestrusler

Siden Siri Sunde inngikk partnerskap med Eleanor Brenna i 1997, og ble permittert fra jobben sin som kapellan, har hun fått mange negative brev:

- Jeg har fått brev fra folk som ønsket at jeg skulle brenne i helvete. Noen ganger har jeg satt meg ned for å svare folk, andre ganger har jeg bare registrert det. Jeg syns det er skummelt at enkelte tror vi menneskene kan dømme hverandre til helvete. På den andre siden er det ikke så mye jeg kan gjøre med det så lenge jeg ikke har tenkt å slutte i jobben min.

Har du blitt såret av disse brevene?

- Det har kommet an på dagsformen. Hvis jeg har hatt en dårlig dag har de gått inn på meg. Uansett har jeg fått kilovis med post fra mennesker som sier at denne saken betyr noe for dem. Akkurat i dag er det disse brevene jeg vil huske, slår Sunde fast.

REAKSJONER: </B>Jeg har fått kilovis med post fra mennesker som sier at denne saken betyr noe for dem, forteller Siri Sunde (t.h.). Partnerskapet med Eleanor Brenna har også ført til en rekke trusler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media