IKKE TIL LO: Lederen i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, sier hun ikke er kandidat til å overta som LO-leder etter Gerd Kristiansen i 2017.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE TIL LO: Lederen i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, sier hun ikke er kandidat til å overta som LO-leder etter Gerd Kristiansen i 2017. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Sundnes sier nei til LO-toppjobben

Tar ikke over etter Gerd Kristiansen i 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, sier hun ikke er kandidat til å overta som LO-leder etter Gerd Kristiansen i 2017.

Kristiansen går av for 60-årsgrensen om to år. Sundnes peker isteden på 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen som Kristiansens etterfølger, skriver VG.

- Jeg har bestemt meg for å gå ut og bekrefte at jeg ikke er lederkandidat i LO. Jeg ønsker å bygge opp Handel og Kontor til å bli det ledende forbundet innen servicesektoren i Norge og vil prioritere det. Så ser jeg at vi allerede har en svært god kandidat til å ta over etter Gerd: Jeg mener Hans-Christian Gabrielsen vil bli en veldig god LO-leder, sier Sundnes.

Hun sier hun ikke ser noen annen kandidat, og at Gabrielsen har de kvaliteter som skal til for å utvikle LO i framtiden.

- Jeg er først og fremst opptatt av å gjøre en best mulig jobb i den posisjonen jeg har i dag. Spekulasjoner kan andre ta seg av. Nå har vi fullt fokus på tariffoppgjørene og på å forsvare medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår, med en regjering som stadig angriper vanlige arbeidsfolks rettigheter, sier Gabrielsen selv.

(NTB)