Oslo Ap:

Sundnes sikrer plass

Tidligere fagforeningstopp Trine Lise Sundnes ser ut til å være på vei mot sikker plass på Oslo Aps stortingsliste.

PÅ LISTA: Trine Lise Sundnes har tidligere vært leder i Handel og Kontor og av internasjonal avdeling i LO. Foto: Gorm Kallestad / NTB
PÅ LISTA: Trine Lise Sundnes har tidligere vært leder i Handel og Kontor og av internasjonal avdeling i LO. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen kan bli skjøvet ned på lista, og det kan bli en kamp om plassering på lista mellom Kamzy Gunaratnam og Zaineb Al-Samarai om 2.-plassen.

Etter at nominasjonskomiteens første forslag til stortingsliste for Oslo Ap nærmest ble slaktet, har lokallagene sendt inn nye forslag.

Siden sist har leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen, gitt fra seg 3.-plassen på lista til Espen Barth Eide, og takket ja til 5.-plassen.

Lokallagene gir stor støtte til denne rokeringen. Dermed blir det kvinnekamp om 2. 4. og 6.plassene.AUF-lagene ønsker Kamzy Gunaratnam på 2. plass, og lagene som støtter henne, skal ha flest delegater på årsmøtet. Men det påpekes overfor Dagbladet at sammensetningen av lista ikke bare handler om å bruke kalkulatoren.

- Vi har fortsatt en jobb å gjøre. Det er mange som ønsker Kamzy eller Zaineb på 2. eller 6. plass. Trine Lise Sundnes har fått unison oppslutning på 4. plass, sier leder i valgkomiteen Tone Tellevik Dahl til Dagbladet.

I det første utkastet ville flertallet, inkludert Dahl, ha Trine Lise Sundnes på 4. plass, mens et mindretall ønsket Gunaratnam der. Sundnes kom seint på banen, og var derfor bare foreslått av Korsvoll Ap. Nå er det 23 partilag som vil ha henne høyt på lista.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer