Sundtoft får kjeft for mais-svar

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) snakker ikke sant når hun påstår at genmodifisert mais har vært tillatt i flere år, hevder de rødgrønne partnerne Sp og SV.

- SNAKKER IKKE SANT: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft får hard medfart av de rødgrønne partiene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- SNAKKER IKKE SANT: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft får hard medfart av de rødgrønne partiene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg lærer mine barn å ikke skylde på andre. Det Sundtoft gjør, er drøyt, og det hun sier, er feil, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til NTB.

Den tidligere miljøvernministeren medgir at det pågikk en diskusjon om å tillate genmodifiserte produkter av mais, men at en konklusjon aldri ble trukket.

- Derfor var slike produkter heller ikke tillatt, sier han.

Solhjell får full støtte av Sp-leder og tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.

- Disse maistypene ble aldri tillatt solgt i Norge av den rødgrønne regjeringen. Tvert imot hadde vi helt til vi gikk av en svært restriktiv holdning til genmodifiserte produkter, sier han.

- På dypt vann Vedum mener Sundtoft er på dypt vann etter at hun i et intervju med Bergens Tidende onsdag ble forstått dit hen at regjeringen nå hadde åpnet for import av genmodifisert mais til mat og videreforedling.

Klima- og miljøverndepartementet presiserte deretter overfor NTB at slike produkter automatisk er godkjent i Norge fordi de er godkjent i EU og fordi Norge ikke har vedtatt et forbud.

Torsdag skriver departementet i en pressemelding at det er feil at regjeringen har fattet vedtak om genmodifisert mais og framholder at de to GMO-produktene har «i praksis vært godkjent for omsetning» i flere år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer