- Sundtoft har ikke et fnugg av faggrunnlag

- Utrolig nedlatende.

VINTERHELTER MOT SNØSKUTER: Flere av «vinterkjendisene» Fra venstre Jon Gangdal, Aleksander Gamme, Cecilie Skog, Arne Nævra, Lars Haltbrekken, Berit Kjøll, Dag Kaas, Randi Skaug, Børge Ousland, Liv Arnesen og Stein P. Aasheim er med på oppropet mot regjeringens snøscooterforslag. Regjeringa fremmer lovforslag fredag.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VINTERHELTER MOT SNØSKUTER: Flere av «vinterkjendisene» Fra venstre Jon Gangdal, Aleksander Gamme, Cecilie Skog, Arne Nævra, Lars Haltbrekken, Berit Kjøll, Dag Kaas, Randi Skaug, Børge Ousland, Liv Arnesen og Stein P. Aasheim er med på oppropet mot regjeringens snøscooterforslag. Regjeringa fremmer lovforslag fredag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke naturvernere og «vinterkjendiser» har gått sammen om et opprop mot regjeringens forslag om å åpne for «fornøyelseskjøring» med snøskutere. Motstanderne har valgt å kalle det moro-kjøring.

Men lederen av Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, synes ikke det er spesielt moro at Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) sier til Dagbladet at de har misforstått.- Sundtofts påstander om at vi har misforstått er i det hele tatt utrolig nedlatende, særlig når hun ikke har fnugg av faggrunnlag, i motsetning til oss.

Folket støtter ikke regjeringen Flere meningsmålinger har vist at flertallet i befolkningen er mot lovforslaget. Også på stortinget og innad i regjeringen er det stor motstand mot en liberalisering.

- Når tre fjerdedeler av befolkningen, alle de tyngste fagmiljøene på området, Norges Idrettsforbund, sentrale vinteridrettsutøvere og natur- og friluftsorganisasjoner sender en tydelig melding om at denne omleggingen er noe de ikke ønsker, bør statsråden ta det mer alvorlig enn å karakterisere det som uvitenhet. Hun bør slutte å påstå at motstanderne av snøskuterkjøring ikke forstår hva vi snakker om, sier Haltbrekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer