Sunket norsk skip trolig funnet

Mannskapet på seks fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Redningsmannskaper tror de har lokalisert det norske skipet som natt til fredag forliste i Kosterfjorden i Sverige. Nå vurderes det om det er forsvarlig å sende ned dykkere i det aktuelle havområdet.

Norske redningsmannskaper deltar i søket etter lasteskipet Langeland. De tror skipet kan ligge i et havområde sør for Koster.

— Nå vurderes det om det er forsvarlig å sende dykkere dit. Det er grov sjø, og høye bølger, sier Pål Bustgaard, skipper på en norsk redningsskøyte som deltar i redningsaksjonen, til NTB.

Mannskapet på seks personer, som er russiske og ukrainske statsborgere, er savnet etter at skipet forliste natt til fredag.

Det norskedrevne og norskbygde lasteskipet MV «Langeland» var på vei fra Karlshamn i Sverige til Moss med stein i lasterommet, da det trolig gikk ned i 05-tida.

Siste elektroniske registrering av posisjon på kartsystemet AIS er gjort klokka 03.14 UTC - 05.14 norsk tid - i natt, viser undersøkelser som Redningsselskapet har gjort.

Det norske redningsfartøyet «Horn Flyer» har deltatt i den svenske redningsoperasjonen.

Kaptein Pål Bustgaard om bord på redningsskøyta sa Dagbladet tidligere i dag at forliset har skjedd så raskt at mannskapet ikke har rukket å få tak i redningsutstyret.

Det ble funnet flytende i havariområdet.


SKJEDDE VELDIG RASKT: - Mannskapet rakk ikke å få tak i redningsutstyret, men vi leter fortsatt for å finne savnede i live, sier kaptein Pål Bustgaard (nærmest) på den norske redningsskøyta «Horn Flyer» fra Skjærhalden. Foto: REDNINGSSELSKAPET
SKJEDDE VELDIG RASKT: - Mannskapet rakk ikke å få tak i redningsutstyret, men vi leter fortsatt for å finne savnede i live, sier kaptein Pål Bustgaard (nærmest) på den norske redningsskøyta «Horn Flyer» fra Skjærhalden. Foto: REDNINGSSELSKAPET Vis mer