Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sunn skolemat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I forrige uke sendte Verdens helseorganisasjon ut en rapport som påviste at det spises altfor mye sukker i mange industrialiserte land, og at f.eks. overvektighet og sukkerrelaterte sykdommer som diabetes er et økende problem. Det gjelder også hos oss. Det er derfor et godt svar på utfordringen fra WHO når Sosial- og helsedirektoratet nå sender nye retningslinjer til landets skoler med anbefalinger om sunnere mat enn det som fins i brus- og snopautomater.
  • En gang, da Norge var et fattig land, serverte skolene Oslo-frokosten. Det var et bidrag til sunne kostholdsvaner. Skolen har selvsagt også i dag en oppgave som helsefremmende arena. Brus- og sjokoladeautomater har derfor intet på skoler å gjøre. Men det er tvilsomt om anbefalingene fra direktoratet utløser penger til kantiner eller matboder. I mange skoler drives matserveringen som prosjektbasert arbeid. Da blir maten både undervisning og ernæring. I alle fall: Skolen bør sammen med foreldrene bidra til sunnere kosthold som alternativ til cola-vanene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media