Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sunniva (13) funnet død på Jæren: Etterforskes som drap

Ble funnet ute i nærheten av sitt eget hjem.

FUNNET DØD: Natt til mandag 30. juli ble 13 år gammel Sunniva Ødegård funnet død på Jæren. Innsatsleder på stedet sier det er funn på stedet som gjør at politiet nå undersøker saken som en drapssak. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på [email protected], MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Sør-Vest politidistrikt har startet drapsetterforskning etter at 13 år gammel Sunniva Ødegård ble funnet død på Varhaug på Jæren natt til mandag.

Det er funn på stedet gjør at politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig.

Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet utdype hva slags funn det er snakk om. Politiadvokat Herdis Traa forteller under en pressekonferanse mandag formiddag at politiet ikke har noen mistenkte i saken.

- Det er tidlig i etterforskningen, men vi tror hun har blitt drept. Det er vår hovedhypotese, sier hun.

Ikke utsatt for trusler

Dagbladet er mandag på plass ved funnstedet, hvor det pågår en omfattende etterforskning. Blant annet går politiet fra dør til dør i nabolagene rundt funnstedet.

Innsatsleder på stedet, Gry Iden, sier til Dagbladet at både Kripos og krimteknikere er på stedet.

- De jobber intensivt med å bistå lokalt politi for å finne ut hva som har skjedd. Vi har ingen opplysninger som tilsier at avdøde har vært utsatt for trusler i forkant av dette, sier hun.

Innsatslederen ønsker ikke å gå nærmere inn på funnene politiet har gjort på stedet i etterkant av at 13-åringen ble funnet.

VARHAUG: Ei jente i tenårene ble natt til mandag funnet død ved jernbanebrua i Møllevegen på Varhaug. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VARHAUG: Ei jente i tenårene ble natt til mandag funnet død ved jernbanebrua i Møllevegen på Varhaug. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Kom ikke hjem

Jenta ble funnet like ved jernbanebrua i Møllevegen på Varhaug, skriver Stavanger Aftenblad, som omtalte saken først.

Innsatsleder Torleif Paulsen fortalte til Aftenbladet tidligere i dag at det ikke er noe som tyder på at jenta tilhørte et belastet miljø.

Under pressekonferansen forteller politiet at de var på Varhaug på grunn av et annet oppdrag. I den forbindelse ble politiet kontaktet av jentas far, som var ute og leita etter henne.

POLITIADVOKAT: Traa avbildet i forbindelse med en annen sak. Foto: Tomas Larsen / NTB scanpix
POLITIADVOKAT: Traa avbildet i forbindelse med en annen sak. Foto: Tomas Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Hun hadde ikke kommet tilbake til avtalt tidspunkt fra en venn hun hadde besøkt, sier politiadvokat Herdis Traa.

Funnet nær bopel

Politiet, som ble koblet inn like over midnatt, hjalp til med å lete etter jenta, sammen med familien og andre som kjente henne. Hun ble funnet på en sti klokka 3.10.

- Jenta ble funnet av en voksen person som kjente jenta og var med familien og leita, sier Traa, som opplyser om at funnstedet var i nærheten av hennes bolig.

Det vil bli foretatt en obduksjon. Politiet kan ikke kommentere dødsårsak eller forteller om hun hadde ytre skader.

MISTENKELIG: Natt til mandag ble ei død jente funnet på Varhaug i Rogaland. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
MISTENKELIG: Natt til mandag ble ei død jente funnet på Varhaug i Rogaland. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Etterlyser vitner

- Politiet ønsker tips etter at en jente i tenårene ble funnet død på Varhaug natt til i dag, mandag, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

De etterlyser eventuelle vitner som kan ha sett, hørt eller lagt merke til noe rundt klokka 23-03 i natt.

Politiet tar imot tips på e-post [email protected] eller telefon 51 89 94 27.

Kartlegger området

Politiet er i full gang med etterforskningen, avhør og rundspørring i nærområdet.

Et område har blitt sperret av på Varhaug i Hå kommune på Jæren. Som en del av etterforskningen vil de kartlegge bevegelser i området.

Folk blir bedt om å notere ned tidspunkter de var ute, hva de hadde på seg, hva slags bil de var i og andre detaljer slik at det blir lettere å huske dersom politiet ønsker informasjon senere.

Kripos bistår

Kripos er på Varhaug for kriminalteknisk bistand, forteller Ida Dahl Nilssen, pressekontakt i Kripos.

- Det er Sør-Vest som holder i saken. Vi ser an om det blir aktuelt med mer bistand etter hvert, sier Dahl Nilssen til Dagbladet rett før klokka 10.

Varhaug er et tettsted i Hå kommune på Jæren i Rogaland. Det er rundt 4000 personer som bor der.

Saken oppdateres.

SPERRET AV: Ifølge Stavanger Aftenblad har politiet sperret av et stort område med en radius på flere hundre meter rundt funnstedet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SPERRET AV: Ifølge Stavanger Aftenblad har politiet sperret av et stort område med en radius på flere hundre meter rundt funnstedet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer