Sunniva (23) bisettes: - Elsker deg

Sunniva Borgen døde av skadene hun ble påført etter en voldshendelse natt til 12. september. Torsdag bisettes hun i Eidsvåg kirke.

BISETTES: Sunniva Borgen bisettes torsdag i Eidsvåg kirke. 23-åringen døde av skadene hun ble påført etter en voldshendelse i Bergen. Foto: Richard Halland
BISETTES: Sunniva Borgen bisettes torsdag i Eidsvåg kirke. 23-åringen døde av skadene hun ble påført etter en voldshendelse i Bergen. Foto: Richard Halland Vis mer
Publisert

Det var natt til søndag 12. september at politiet rykket ut til en alvorlig voldshendelse i Åsane i Bergen.

På adressen ble en kvinne - 23 år gamle Sunniva Borgen - funnet hardt skadd. Hun døde fem dager seinere på Haukeland sykehus.

Torsdag bisettes Borgen i Eisvåg kirke, som ifølge Bergensavisen er fullsatt. Ved siden av kista står et rosehjerte fra familien, med påskriften: «Vi elsker deg for alltid».

- Familien er fortsatt sterkt preget og i dyp sorg over å ha mistet en datter og søster, sier familiens bistandsadvokat, Beate Hamre, til Dagbladet.

Har beslaglagt gjenstand

En mann i slutten av 20-åra ble pågrepet i nærheten av leiligheten kort tid etter at Borgen ble funnet skadd, og er nå varetektsfengslet og siktet for drap.

Han skal ha gjort motstand under pågripelsen, og politiet tok i bruk pepperspray.

Borgen, som skal ha hatt en relasjon til den siktede mannen, ble aldri avhørt av politiet. Snart tre uker etter at episoden fant sted har heller ikke den drapssiktede mannen ønsket å forklare seg.

BLOMSTERHAV: Eidsvåg kirke var dekorert med blomster og hilsener torsdag. Foto: Richard Halland
BLOMSTERHAV: Eidsvåg kirke var dekorert med blomster og hilsener torsdag. Foto: Richard Halland Vis mer

Mannens forsvarer, Torbjørn Sognefest, har ikke ønsket å kommentere hvordan han stiller seg til siktelsen.

Politiet har tidligere bekreftet at de har beslaglagt en gjenstand de mener har blitt brukt til voldshandlingen, men har av hensyn til etterforskningen ikke ønsket å gå inn på hvilke skader hun var påført.

De har blant annet foretatt en rekke vitneavhør og analyser av elektroniske spor siden hendelsen. Kripos har bistått med undersøkelser på åstedet.

Oppretter fond

Familien har bestemt seg for å hedre Borgens navn ved å opprette et minnefond. Fondet skal ha som formål å «støtte arbeid til hjelp for unge sårbare mennesker».

Ifølge bistandsadvokat Hamre er formålet i samsvar med verdiene 23-åringen sto for.

- De ønsker at det skal komme noe godt ut av dette tragiske dødsfallet, sier Hamre til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer