DØD: Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag. Hun ble bare 13 år gammel. Foto: Privat
DØD: Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag. Hun ble bare 13 år gammel. Foto: PrivatVis mer

13-åring funnet død i Jæren. Politiet etterforsker saken som drap.

Sunniva Ødegård (13) funnet død

Politiet frigir navnet på den døde 13-åringen.

Har du tips i saken? Send melding til 2400 eller e-post til 2400@db.no

VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag klokken 03.09. Hun ble funnet i nærheten av bopel. Det opplyser politiet i en pressemelding mandag kveld. Der frigir de også et bilde av den avdøde.

Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd, men funn på stedet gjør at de betrakter dødsfallet som mistenkelig.

- Vi er på et tidlig tidspunkt i etterforskningen. Vår hovedhypotese er at hun er drept, men vi holder også andre muligheter åpne, skriver Herdis Traa, mediekontakt for påtale ved Sør-Vest politidistrikt, i pressemeldingen.

Politiet har foretatt en rekke avhør, og rundspørring i området. Det er foreløpig ingen som er mistenkt i saken. 13-åringen vil bli obdusert tirsdag.

Holder tett om funn

Jenta ble funnet helt i utkanten av det lille tettstedet med omlag 3000 innbyggere. Det ligger en jernbanebru like ved stedet jenta ble funnet. Langs jernbanen går det en sti, og politiets teknikere har satt opp telt på selve stien, der de jobber.

FUNNET DØD: Natt til mandag 30. juli ble en 13 år gammel jente funnet død på Jæren. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

Hvilke funn på stedet som gjør at politiet har startet drapsetterforskning, ønsker de ikke å si noe om på nåværende tidspunkt.

Tekniske undersøkelser

På stedet jobbet det mandag et titall politifolk og krimteknikere fra Kripos. Et stort område er sperret av rundt funnstedet. Politiet har i kveld søkt seg gjennom søppeldunkene til alle husene nær funnstedet, på jakt etter spor.

Det er blitt gjort søk med hund, og det ble i 17.00-tida kjørt en traktor inn i området.

- Det er gjort åstedsundersøkelser. En død jente er fraktet vekk, men undersøkelsene fortsetter videre. Vi driver rundspørring, søk med hund, og jobber med å kartlegge alle bevegelser som har vært i området fra søndag. Vi ønsker å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier innsatsleder på stedet, Runar Heggen.

- Har dere gjort noen nye funn nå i kveld?

- Vi ønsker ikke å kommentere funn som er gjort, eller hva vi leter etter, sier Heggen og viser til at dette er av etterforskningsmessige hensyn.

I SJOKK: Fungerende ordfører i Hå kommune, Mons Skrettingland, forteller om et lokalsamfunn i sorg og sjokk. - Vi tror nesten ikke det vi hører, sier han. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Frank Karlsen Vis mer

Ønsker tips

Som en del av etterforskningen vil politiet kartlegge bevegelser i området. De har derfor anbefalt alle som har vært ute søndag kveld og natt til mandag om å notere ned når de var ute, hva de hadde på seg, hvem de var sammen med, eventuelle kjøretøy eller andre opplysninger.

- Slik at det blir lettere for folk å huske detaljer hvis politiet senere ber om informasjon, skriver Bjørn Kåre Dahl, leder av personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Jenta ble meldt savnet av sin far natt til mandag. Det var også han som oppsøkte politiet. Faren og andre i familien hadde da allerede startet letingen etter Ødegård. Det var en bekjent av jenta som fant henne død klokka 03.09.

13-åringen ble funnet ute i nærhet av bopel, opplyste politiet i dag morges.

Ingen mistenkte

- Kriminalteknikere jobber på åstedet. Av hensyn til etterforskningen kan politiet på nåværende tidspunkt ikke gå ut med flere detaljer knyttet til dødsfallet, het det videre i pressemeldinga.

Politiadvokat Herdis Traa sa under en pressekonferanse mandag formiddag at politiet ikke har noen mistenkte i saken.