Grunn til å smile:  Adm. direktør Kristine Landmark i Slettvoll Møbler kan se tilbake på flere år med solid vekst. Foto: Iván Kveme/FA
Grunn til å smile: Adm. direktør Kristine Landmark i Slettvoll Møbler kan se tilbake på flere år med solid vekst. Foto: Iván Kveme/FAVis mer

Sunnmøringer tjener fett på luksusmøbler

Slettvoll Møbler må bygge om både fabrikk og butikker for å håndtere veksten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi har klart å bygge et sterkt merke, sier adm. direktør Kristine Landmark i Slettvoll Møbler til Finansavisen.

Mens møbelbransjen hadde en vekst på sparsommelige 1,7 prosent i fjor, og Sunnmøre ellers er preget av permitteringer og oppsigelser på grunn av oljeprisfallet, vokste Slettvoll Møbler i rekordfart i fjor.

Den eksklusive møbelkjeden har hovedkontor på Stranda på Sunnmøre. Totalt teller kjeden 19 butikker i Norge og Sverige, og fjorårets kjedeomsetning kom på 270 millioner kroner.

Det er en oppgang på 12,5 prosent fra året før. Som året før satt bedriften igjen med 11,5 millioner kroner etter skatt.

Så langt i år ser det også lyst ut, ifølge Landmark.

- Vi har foreløpig økt salget ut av butikk 14 prosent i år, sier hun til Finansavisen.

For å ta unna veksten er selskapet nå i ferd med å bygge om fabrikken på Stranda. I tillegg utvides butikkene i Stockholm og på Skøyen i Oslo.

Hun anslår at de tre investeringene blir på rundt 10 millioner kroner.

- Vi har hatt en vekst på 40 prosent i Sverige i år, og funnet større lokaler i samme gate. I Karenslyst allé i Oslo skal vi utvide til en vesentlig større butikk. Det blir nyåpning i september, sier hun til Finansavisen.