Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sunnmørsk tusenårsbarn?

Villy Giverhaug har kommandert hele Hellesylt til sengs. Selv har han seriøse planer om å bli med på å øke folketallet i bygda. Bare sluttforhandlingene står igjen med kona Eva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra før har paret tre barn, men Villy føler seg i form til å få et fjerde. Og med litt hell kan det bli et tusenårsbarn.

- Det begynner jo å haste. De kritiske dagene i april må det virkelig kjøres på, humrer Giverhaug, som leder aksjonen som skal snu den negative folketallsutviklingene i bygda på Sunnmøre.

Den nye samvirkelagsbestyreren registrerte raskt at han var kommet til en bygd der folketallet gikk urovekkende nedover. Derfor startet han aksjonen som forhåpentlig skal gi den rene baby-boomen.

- I dag bor det 690 personer her. Neste år er målet å passere 700 med god margin, sier Giverhaug.

Da oppfordringen gikk ut til bygdefolket, manglet det ikke på respons. Den som blir født først i år 2000 får en feit sum på kontoen, haugevis av varer og tjenester, og stor folkefest.

Og skulle du ikke lykkes på første forsøk, så fortvil ikke. En egen «spurtpris» er satt opp til den som blir født sist i det det store babyåret på Hellesylt.

<B>TUSENÅRSBARN? </B>Eva og Villy Gieverhaug har tre barn fra før, og Villy føler seg klar for et fjerde. -Men det begynner jo å haste, ler han. - De kritiske dagene i april må det virkelig kjøres på.