Sunt på kafé

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Restaurantbransjen i Oslo slår nå tilbake mot Mattilsynet som har vist liten nåde overfor utesteder som slurver med renholdet. Bransjeforeningen Bedre Uteliv og Reisebedriftenes Landsforening mener det \'går litt over støvleskaftene\' når Mattilsynet stenger spisesteder tilsynelatende på grunn av bagateller. En restaurant som innehar en stjerne i Michelin-katalogen måtte stenge fordi det ble funnet rottelort i kjelleren.

Den store publisiteten som stengingene har medført, er selvsagt ubehagelig for restauranteierne, og noen av dem er nok kommet i store økonomiske problemer etter å ha fått det ubehagelige søkelyset mot seg. Men Mattilsynet arbeider på vegne av oss alle og kan ikke ta andre enn faglige hensyn når spisesteder blir undersøkt. Det er restaurantenes oppgave å være oppdatert på både bygningstekniske og hygieniske krav. De må se i øynene at det er viktigere å unngå kryss i Mattilsynets verstingliste enn å få en stjerne i Michelin.