Super-kake for Mette-Marit og Haakon

Hvis du er en kakemons, bør du dra til Sørlandet 25. august: Det blir nemlig full feiring i Kristiansand under kronprinsbryllupet. Kan 10 kvadratmeter marsipankake friste?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

150 liter kremfløte vil gå med når de seks bakerne i Kristiansand starter bakingen av den gedigne bryllupskaken til ære for brudeparet. Med sine tre etasjer, den største på 2 ganger 2 meter, vil kaken garantert være større enn den Haakon og Mette-Marit vil sette kakespaden i på bryllupskvelden. Sørlendingenes kake skal serveres på den store folkefesten på Torget i Kristiansand den 25. august. Hele 2.000 sultne sørlendinger er det beregnet at kaken skal kunne mette.

Konditor Espen Albert i Dampbageriet i Kristiansand lover kongelig sus over det gedigne bakverket:

- På toppen av kaken vil det trone et 30 centimeter høyt brudepar, spesialbestilt for anledningen. Kaken skal pyntes med roser i samme farge som det Slottet skal pynte med under bryllupsmiddagen, og vi skal også få laget kronprinsparets monogram på kaken, opplyser Albert.

Kaken settes sammen av flere små sukkerbrød som skal dynkes - men ikke med champagne. Fyllet blir slik de bruker ha det på Sørlandet:

Bringebærsyltetøy og vaniljekrem. Det hele skal så dekkes med marsipan, gelé og hvit melisglasur.

- Det blir også noen meter ekstra bryllupskake ved siden av etasjekaken, lover Albert.

(NTB)