Super-lobbyisten fikk fire år

- Jeg står her som en knekt mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washingtons tidligere superlobbyist, Jack Abramoff, er dømt til fire års fengsel for korrupsjon.

Abramoff innrømmet flere tilfeller av korrupsjon og smøring i 2006 og har fortalt at han tok imot dyre gaver og reiser i bytte mot politiske tjenester. Torsdag dømte en dommer i Washington ham til fire års fengsel som skal sones samtidig med en annen dom på nesten seks års fengsel han allerede har startet soningen av.

Han ble dømt i 2006 etter for å ha forfalsket dokumenter for å få innvilget lån til kjøp av kasino-skip i Florida - et forhold han også innrømmet.

Påtalemyndigheten hadde bedt om en mildt straff ettersom Abramoff har samarbeidet med myndighetene i etterforskningen av en rekke korrupsjonssaker som har rystet Washington.

- Jeg er en knekt mann

- Jeg står her som en knekt mann. Jeg er ikke den samme som arrogant gikk inn i livsstilen med politisk og forretningsmessig korrupsjon, sa Abramoff til dommeren torsdag.

Abramoff var i mange år en av USAs mest innflytelsesrike lobbyister, med særlig god kontakt innad i Det republikanske partiet.

Han er blitt stående som selve symbolet på korrupsjon i Washington og rekken av hemmelige avtaler som er blitt inngått mellom lobbyister og politikere. Skandalene har rystet Washington og bidro til at Republikanerne mistet kontrollen over Kongressen i 2006. (NTB - Reuters - AP)

 FIKK FIRE ÅR:  Jack Abramoff på vei inn i retten i oktober 2006. Nå har den tidligere superlobbyisten fått dommen. Arkivfoto: AFP/SCANPIX.
FIKK FIRE ÅR: Jack Abramoff på vei inn i retten i oktober 2006. Nå har den tidligere superlobbyisten fått dommen. Arkivfoto: AFP/SCANPIX. Vis mer