Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Super mann rørte Oscar-publikummet

VARMET: Christopher Reeve vant ingen pris, men gjorde mest inntrykk av samtlige under den 68. Oscar-festen i Hollywood tirsdag morgen. Foto: AP NEW YORK (Dagbladet): «Supermann» Christopher Reeve kan ikke lenger røre seg. Men alene, midt på scenen i sin elektriske rullestol under Oscar-showet, rørte han stjernene til tårer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Supermann»-skuespilleren ble lammet fra halsen og ned i en rideulykke i fjor høst. Han snakket langsomt, men glassklart og oppfordret Hollywood til å sikte enda høyere ved å bearbeide de viktige spørsmålene.

En serie klipp fra filmer som «I nattens hete» fra 1967 og nyere filmer som «Philadelphia» og «Schindlers liste», understreket Reeves' poeng. Hans opptreden var ikke varslet i programmet, og den ensomme rullestolen på scenen gjorde synlig inntrykk på de blaserte stjernene i salen; de ga Reeve stående applaus.

Whoopi tilbake

Quincy Jones, som produserte Oscar-showet til gode kritikker, hadde brakt Whoopi Goldberg tilbake som avvikler etter at David Letterman mislyktes i fjor. Whoopi strødde salte kommentarer ut over hele sendingen og forhindret at forestillingen ble pompøs og langdryg.

Hun fintet til Pat Buchanan, Bob Dole og Jesse Jackson («Det var noe jeg gjerne skulle sagt til ham, men han ser ikke på likevel, så det kan være det samme»).

Pastor Jesse Jackson befant seg på motsatt side av Los Angeles sammen med 75 demonstranter som protesterte mot fraværet av minoriteter blant de nominerte. Men Whoopi passet på å framheve at Sidney Poitier (som delte ut en av prisene) fortsatt er den eneste svarte mann som har fått en Oscar som beste skuespiller.

Tårer

Kveldens heftigste tårer ble felt av Paul Sorvino (Kissinger i «Nixon») da hans datter Mira fikk Oscar for beste birolle i Woody Allens «Frodige Afrodite». - Vi gråter mye i vår familie, sa Mira etterpå.

Kveldens nest heftigste tårer ble felt av Michael Douglas da pappa Kirk fikk Oscar for sin livslange innsats for filmen av regissøren Steven Spielberg. 79-årige Douglas takket med sløret tale på grunn av lammelse i ansiktet etter et slagtilfelle ganske nylig.

- Jeg ser de fire sønnene mine der ute. De er stolte av gubben. Det er jeg også, sa Kirk Douglas.