Super-Salas senket United

Manchester United- Lazio 0-1. Lazio er UEFAs supercupmestere og Manchester United og Alex Ferguson er allerede hjemme på Old Trafford. Premier League-kampen mot Newcastle på mandag er så viktig at det ikke ble kastet bort et minutt i Monaco i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United var av mange årsaker sjanseløse mot forrige sesongs andrelag i Serie A. Og - det handlet ikke bare om middels innstilling og halvveis lyst på et ubetydelig trofé. For Lazio var til tider praktfulle tre dager før de starter sin egen sesong hjemme i Italia.

Og minst en divisjon bedre enn United.

Da superfinalen gikk til pause på den fyrstelige fotballbanen i Monaco var Lazio en opp. Det var minst ett mål for lite. Og jeg skriver minst fordi kvalitetsforskjellen, som åpenbarte seg gjennom fart, teknikk, oppfinnsomhet og gjennombruddshissighet, resultatmessig ikke hadde noe å gjøre med det straffesparket Lazio ble snytt for på overtid.

Og som var glassklart for alle bortsett i fra dommeren.

Strålende scoring

Chilenske Marcelo Salas, som kom inn da Inzaghi ble båret blødende ut etter en uforskyldt albue fra Jaap Stam, gjorde 1- 0 for Lazio. Og kom for all del ikke her og snakk om Manchester Uniteds ruskete og ubalanserte forsvar. For angrepet, som startet med en dyp langball fra midtstreken, var et skoleeksempel på et riktig valg og fortreffelig teknikk. Mancini headet den lange løsningen videre til Salas.

Den chilenske landslagsstjerna tok ballen ned på brystet og klemte den i mål via fingertuppene til Raymond van der Gouw.

Ole Gunnar Solskjær spilte på venstrekanten for Ryan Giggs. Der spilte nesten ikke Manchester United. Og derfor ble det mye lediggang på nordmannen. Bortsett i fra en strålende innsats etter en drøy time.

Ole Gunnar Solskjærs øyeblikk til å skrive enda mer europeisk fotballhistorie kom etter en drøy time. Der og da fikk han nemlig ballen slik han vil ha den. Og på beste Solskjær-vis gikk han inn i banen, dro bort to forsvarere og skjøt mot mål.

Men: Fordi han var tiendelen for seint på avtrekkeren gikk muligheten i en forsvarer.

Hektisk for Henning

For Henning Berg var kvelden av den stikk motsatte typen. Han hadde i hvert fall nok å gjøre. For Lazio blåste til tider gjennom Uniteds midtforsvar. Og når de ikke gjorde det kom de med bredde, i overtall og med stor fart.

Paven har vært ute og sagt at overgangssummene i italiensk fotball nå har gått over alle grenser. Han kom med uttalelsen da argentineren Veron gikk til Lazio for 220 millioner kroner. Og ikke for å banne i St. Peterskirken, for all del, men når det gjelder Veron tar Il Papa feil.

Sammenlikner du Lazios ballfordeler med andre sinssyke overganger - og hvis du er av typen som faller for bevegelighet og geniale pasninger i alle fasonger og lengder - er Lazios nr. 23 verd hver eneste krone.

Brukte B-gjengen

Manchester United la ikke all verden i finalen i Monaco. Sir Alex Ferguson er nemlig ikke så opptatt av pokaler som utdeles etter én enkelt forestilling. Og derfor spilte verken Yorke eller Giggs, mens Gary Neville fikk gjøre sin første kamp etter det lange skadeavbrekket.

Og: Da spillerbyttene kom var det John Curtis (Stam), Jordi Cruyff (Beckham) og Jonathan Greening(Cole) som fikk prøve seg.