Høytrykk fra Nordland og sørover

Super-sommeren fortsetter!

Varmerekord i Bergen, skikkelig sommer i Stavanger og Kristiansand - og tidenes varmeste mai måned i Oslo. Og sommeren fortsetter! I sør.

NYTER SOMMEREN: Sondre Sølberg (25) fra Jeløya i Moss stupte, trikset og koste seg på Sørenga i Oslo sammen tusenvis av solhungrige mennesker i går. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYTER SOMMEREN: Sondre Sølberg (25) fra Jeløya i Moss stupte, trikset og koste seg på Sørenga i Oslo sammen tusenvis av solhungrige mennesker i går. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga var nettavisene fra Helgeland og sørover fulle av reportasjer med smilende nordmenn som spiser is og bader, om rekordvarme og overraskende varme badetemperaturer Kristiansand. Både Trøndelag, Vestlandet og Østlandet har forbud mot åpen ild på grunn av det varme været.

- Det varme været kommer til å fortsette, og sommeren er her absolutt. Det er kritisk i forhold til skogbrannfare i store deler av landet siden det er veldig tørt nå, sier Hanne Beate Skattør, meteorolog i Meteorologisk Institutt.

Kraftige byger

Supersommeren fortsetter i Oslo, noe vennene fra Moss og Rygge setter stor pris på. Midt i eksamensinnspurten er det godt å kunne kjøle ned hodene i Oslo-fjorden.

- Vi nyter lesepausene her hver dag. Dette været er utrolig deilig, sier Sondre Sølberg, som stuper og trikser fra 3-meteren på Sørenga.

Utover uka vil det fremdeles være godt og varmt i Sør-Norge.

- Men det blir litt mer variabelt og fare for byger, til dels kraftige byger og torden sør for Oslo fra mandag ettermiddag og til utpå dag tirsdagen. Det er mest Aust-Agder og ytre strøk som får de kraftigste bygene, sier Skattør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer