2,5 TONN: Ifølge Europol ble det beslaglagt 2,5 tonn cannabis under aksjonen i Spania onsdag. Foto: Europol
2,5 TONN: Ifølge Europol ble det beslaglagt 2,5 tonn cannabis under aksjonen i Spania onsdag. Foto: EuropolVis mer

Superbeslag da smuglerliga ble avslørt

Oslo-politiet med i internasjonal mega-aksjon. Sikret 2,5 tonn cannabis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag 6. februar ble  fem personer tatt på fersken av spansk politi da de var i ferd med å laste 88 pakker med hasj over i et vogntog som skulle til Nord-Europa, melder EUs politiorgan, Europol, i en pressemelding.

Hver pakke veide mellom 25 og 30 kilo og det ble totalt beslaglagt over 2,5 tonn til en gateverdi til rundt fire millioner euro. Politiaksjonen skjedde i et varehus mellom byene Murcia og Almería i Spania.

De pågrepne er en far og sønn fra Nederland, to er fra Spania og en er irsk statsborger. En sjette person kom seg unna og er på rømmen.

Oslo-politiet bidro Operasjonen var et samarbeid mellom Europol og tysk og spansk politi. Blant annet har Oslo politidistrikt bidratt i etterforskningen.

- Jeg kan bekrefte at vi er involvert i operasjoner der det er gjort store narkotikabeslag i utlandet. Det skjer på bakgrunn av at vi generelt har et omfattende og godt samarbeid med utenlandsk politi, sier Einar Aas, sjef for Seksjon for organisert kriminalitiet i Oslo-politiet, til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om gigantbeslaget og pågripelsene i Spania kan knyttes til noen av de store hasjsakene i Norge de siste månedene.

Multinasjonal liga Europol mener de har avslørt en multinasjonal liga som smugler narkotika, gjemt i lovlig godt over landegrensene. Ligaen skal ha forgreininger til en rekke land.

Ifølge pressemeldinga er etterforskninger i Oslo politidistrikt og hos tysk politi utgangspunktet for superbeslaget. Sakene har vært i samarbeid med Danmark, Nederland, Sverige og Storbritannia, støttet av Europol.

PÅ VEI NORDOVER: Vogntoget med cannabisen skulle ifølge Europol nordover da den ble stanset. Foto: Europol
PÅ VEI NORDOVER: Vogntoget med cannabisen skulle ifølge Europol nordover da den ble stanset. Foto: Europol Vis mer