MILLIONSLUK: De er biler spesiallaget som en dyr hobby for de rikeste av oss. Men hva får du egentlig når du blar opp for superbler som Lamborghini Veneno Roadster, Porsche 918 Spyder og tre andre superbiler vi har sett nærmere på i denne reportasjen? Foto: Lamborghini og NTB Scanpix
MILLIONSLUK: De er biler spesiallaget som en dyr hobby for de rikeste av oss. Men hva får du egentlig når du blar opp for superbler som Lamborghini Veneno Roadster, Porsche 918 Spyder og tre andre superbiler vi har sett nærmere på i denne reportasjen? Foto: Lamborghini og NTB ScanpixVis mer

Superbilene for folk som ikke bryr seg om prislappen

Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Königsegg og LaFerrari: Hva får du egentlig når du kjøper bil i mangemillionersklassen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Rundt om i dagens livlige trafikkjungel har en ny generasjon løver begynt å vokse fram. Disse smekre fartsbombene skaper sensasjon først og fremst fordi vi må ut med en stabel millioner for å få en av dem på gårdsplassen.

Det begynte med Bugatti Veryon, kanskje den mest kjente superbilen, som selv i mindre avgiftskvalte land kostet over ti millioner kroner da den ble lansert i 2005. Siden har den utløst et skred av andre, og i dag kan både LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918, Königsegg One:1 og Aston Martin One-77 stille i samme svimlende prisklasse.

Mens disse moderne superbilene hele tiden prøver å tøye fysikkens lover for å gi stadig villere ytelser, er delene, teknologien og produksjonsutstyret for bilene blitt dyrere. Regningen for dette går til kunden for å verne bilprodusentens fortjeneste.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn