«Superelskeren» låste inn kvinne i skap

- Tyske kvinner er kalde og hjerteløse, sier superelsker David Coombs til Dagbladet.no, etter et tysklandsopphold som gikk langt i fra som planlagt. Innlåsing av en forelsket kvinne i et skap er bare én av flere ulykksalige episoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husker du David Coombs? Den britiske storsjarmøren som ble svindeldømt og utvist fra Norge for et par år siden?

Det er i hvert fall minst 200 norske kvinner som husker ham godt, for så mange hadde han nedlagt her, ifølge ham selv.

Nylig havnet superelskeren i alvorlig trøbbel igjen, og han har nettopp sluppet ut etter ni måneder i tysk fengsel. Dagbladet.no møtte Coombs på telefon fra Belgia, hvor han foreløpig oppholder seg etter å ha blitt utvist for livsstid fra Tyskland.

Skulle gifte seg

I januar i fjor bedyret David Coombs overfor Dagbladet at nå skulle han legge om stilen. Han skulle til Flensburg i Tyskland for å gifte seg med sykepleieren Sandra. Men det gikk ikke helt som planlagt.

- Sandra fikk meg i fengsel. Og hun satte opp ei internettside som advarte andre kvinner om meg, forteller Coombs. Han føler seg urettferdig behandlet av den tyske sykepleieren, som blant annet anmeldte ham for tyveri av hennes minibankkort.

Ifølge Coombs hadde Sandra sendt med ham minibankkortet for at han skulle ta ut penger for henne. Deretter hadde hun ringt politiet og anmeldt ham for å ha stjålet det. På dette tidspunktet hadde forholdet mellom dem begynt å bli ganske dårlig, legger han til.

- Jeg ble ikke dømt for tyveri. Men politiet fant blant annet flere avisoppslag fra Dagbladet og VG, samt en video med et TV 2-innslag blant tingene mine, forteller Coombs. Dette, samt bilkjøring uten førerkort og et par andre episoder var med på å gjøre at Coombs fikk ni måneder i tysk fengsel.

Verst var imidlertid episoden med kvinnen i skapet, som politiet karakteriserer som frihetberøvelse.

- Jeg bodde hos en kvinne som var forelsket i meg, men jeg var ikke særlig interessert i henne. Jeg hadde tatt et par øl og ville gå ut en tur alene. Men hun ville være med. Så jeg låste henne inne i et skap, og sa jeg skulle komme tilbake etter en halvtime.

Men så endte jeg plutselig opp sammen med en annen vakker kvinne, en Sharon Stone-kopi som heter Kirsten. En fantastisk kvinne! forteller Coombs begeistret. Han ble ganske selvfølgelig med denne kvinnen hjem og tilbragte natta hos henne.

Da han kom hjem igjen neste morgen var den forelskede kvinnen fortsatt i skapet, men ikke lenger forelsket. Dermed var veien til fengselet heller kort.

Coombs høres ikke angerfull ut, men sier seg enig i at det var nokså uheldig å låse kvinnen inn i skapet. Han tok heller ikke siktelsene mot seg mer alvorlig enn at han innviterte den kvinnelige aktoren med ut på date.

- Hvis hun ikke hadde vært sammen med noen tror jeg hun hadde sagt ja, sier Coombs. Han synes altså ikke at alle tyske kvinner er kalde og hjerteløse. Men så hevder han da også å ha nedlagt 22 av dem siden januar i fjor, til tross for ni måneder i fengsel.

- I München er kvinnene greie, men veldig pengefikserte. De er svært opptatt av om mennene har penger.

even.teimansen@dagbladet.no

<B>SJARMØR: </B>- Jeg kan å bruke munnen min, sier David Coombs til Dagbladet.no. Den ganske allminnelig utseende mannen har ifølge seg selv lagt ned hundrevis av kvinner, 200 bare i Norge. <br>Arkivfoto: Jeanette Landfald
<B>FORLOT NORGE: </B>Her var Coombs i ferd med å sette kursen mot Tyskland, hvor han egentlig skulle gifte seg. Men den gang ei.<br>Arkivfoto: Jeanette Landfald
<B>MØTT POLITI FØR: </B>Bedrageridømte Coombs har hatt nærkontakt med politiet både i Norge og England, og nå også Tyskland.<br>Arkivfoto: Tomm W. Christiannsen