- MØTTE OVERMAKTEN : - Etter noen kraftige anmodninger fikk jeg tyven til å overlevere bilnøkler og portåpner. Han var en kortvokst og spinkel mann og måtte nok bøye seg av for overmakten, sier bileier Nils Kolstadløkken. Foto: Ole Johansen / Akershus Amstidende
- MØTTE OVERMAKTEN : - Etter noen kraftige anmodninger fikk jeg tyven til å overlevere bilnøkler og portåpner. Han var en kortvokst og spinkel mann og måtte nok bøye seg av for overmakten, sier bileier Nils Kolstadløkken. Foto: Ole Johansen / Akershus AmstidendeVis mer

Superfrekk biltyv slo til to ganger mot Nils (69)

Til slutt ble han tatt på fersk gjerning av eieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var jo veldig underlig at han ikke sluttet. Men på den annen side var det også derfor jeg fikk tak i tyven til slutt, sier Nils Kolstadløkken til Dagbladet.

I løpet av en uke har den uheldige 69-åringen fra Drøbak blitt frastjålet bilen to ganger.

Søndag kveld la han igjen jakka med bilnøklene i sin ulåste bil, parkert i et låst garasjeanlegg i boligkomplekset der han bor. Dermed trodde Kolstadløkken at bilen sto trygt, skriver Akershus Amstidende i dag.

Der tok han feil.

Den frekke biltyven klarte nemlig å ta seg inn i parkeringsanlegget og kunne dermed enkelt stjele bilen.

Dukket opp igjen
Senere drar imidlertid Kolstadløkken kjensel på en bil som står parkert ved det lokale kjøpesenteret, Amfi Drøbak city. Ved en nærmere kikk finner han ut at det utrolig nok er hans Subaru Forester, og dermed haster han hjem for å hente reservenøklene.

Problemet nå var bare at biltyven fortsatt satt på originalnøklene.

- Så da koblet jeg like så godt ut tenningsanlegget. Jeg er utdannet bilmekaniker og fant det derfor naturlig, sier bileieren.

Det skulle vise seg å bli et smart trekk.

Tatt på fersken
For noe senere dukket den sta biltyven opp igjen. Men denne gangen ble han tatt på fersken av bileieren.

- Da jeg traff tyven gjemte han seg bak en bil. Jeg trakk ham fram fra skulestedet så vi fikk tatt en prat. Etter noen kraftige anmodninger fikk jeg ham til å overlevere nøkler og portåpner, sier han.

- Han var en kortvokst og spinkel mann og virket ikke agressiv. Han måtte nok bare bøye av for overmakten, sier Kolstadløkken.

Deretter forsøkte å bileieren å ringe 112 mens mannen var på stedet. Der fikk han ikke svar, og tyven var også lite villig til å redegjøre for hvem han var.

- Skal nok finne ham igjen Dermed forsvant tyven for Kolstadløkken, som i ettertid har anmeldt tyveriet og tyveriforsøket. Dette er heller ikke det eneste innbruddet i garasjeanlegget denne uken, ifølge bileieren.

Follo-politiet har i ettertid vært i garasjeanlegget for å sikre seg tekniske spor. Politiførstebetjent Kari Monsen forteller til Amtstidende at saken foreløpig ikke er oppklart.

- Så langt er ingen pågrepet etter innbruddene og biltyveriet, sier hun.

Kolstadløkken tror imidlertid at den frekke tyven vil bli tatt til slutt.

- Nå har jeg sett ham og vet hvordan han ser ut. Jeg har fortalt politiet det jeg vet, så vi skal nok klar å finne ham igjen, sier han.