Superhelt med egen gate

Dataspillhelten Super Mario har fått en egen gate oppkalt etter seg i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke alle som får en egen gate oppkalt etter seg, og det må vel være første gang en fantasifigur får det. Super Mario er en enkel liten rørlegger som er mange dataspilleres helt. Han er utviklet av spillgiganten Nintendo. Det var ledelsen i firmaet Bergsala, som importerer Nintendo-produkter til Norden, som overtalte de som styrer med gatenavn i den svenske byen Kungsbacka til å endre navnet. Firmaet ligger selvsagt i Mario gata.

Volvo-veien og IKEA-torget

Før het gaten Energi gata, nå heter den Mario gata. Kommunen som gikk med på navnendringen mener ideen er god reklame for kommunen. En leder i byggenemnden i kommunen sier til den svenske avisen Dagens Industri at det ikke kommer på tale å la andre selskaper få navn på gater etter produkter de selger. Dette ene tilfellet var unikt.

Det hører med til historien at selskapet som kjempet for navnendringen må betale utgiftene til kommunen med å lage nye gateskilt, og firmaet må også betale for nye konvolutter, brevark og reklameskilt for de andre selskapene som ligger i Mario gata.