Superhelten Wonder Woman får ikke være FN-ambassadør for kvinner

Blant annet er størrelsen på barmen et problem, og nå gir FN etter for protestene. 

SUPERHELT: Wonder Woman, her spilt av Gal Gadot, får ikke være FN-ambassadør for likestilling likevel. Superhelten er for barmfager og bruker for tettsittende klær, ifølge protestkampanje. Foto: XPOSURE PHOTOS 
SUPERHELT: Wonder Woman, her spilt av Gal Gadot, får ikke være FN-ambassadør for likestilling likevel. Superhelten er for barmfager og bruker for tettsittende klær, ifølge protestkampanje. Foto: XPOSURE PHOTOS  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FN fratar superhelten Wonder Woman status som honorær ambassadør for likestilling.

Det hadde lenge vært planlagt at den kvinnelige superhelten fra DC Comics' univers skulle tjene som ambassadør for å styrke likestilling i hele 2017, men allerede på fredag 16. desember er det slutt, skriver The Guardian.

Målet var å bruke Wonder Woman for å rette oppmerksomhet mot FNs 2030-mål om likestilling for kvinner og jenter, men protestene har vært sterke.

Mer enn 45 000 mennesker har satt sitt navnetrekk på en protestkampanje som langer ut mot FNs valg av Wonder Woman som ambassadør for kvinner og jenter.

«Selv om tanken var at Woman Woman er en tøff og uavhengig «krigerkvinne» med et tydelig feministisk budskap, er virkeligheten slik at hun har store bryster, er en hvit kvinne med umulige kroppslige proporsjoner og fullstendig underkledd i en tettsittende kroppsdrakt», heter det i kampanjen som nå har fått viljen sin.

Kampanjen var rettet direkte mot Ban Ki-moon, og ba generalsekretæren personlig sette en stans for en ambassadørfigur man mente gjorde mer skade enn godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer