Superhelten Wonder Woman får ikke være FN-ambassadør for kvinner

Blant annet er størrelsen på barmen et problem, og nå gir FN etter for protestene. 

SUPERHELT: Wonder Woman, her spilt av Gal Gadot, får ikke være FN-ambassadør for likestilling likevel. Superhelten er for barmfager og bruker for tettsittende klær, ifølge protestkampanje. Foto: XPOSURE PHOTOS 
SUPERHELT: Wonder Woman, her spilt av Gal Gadot, får ikke være FN-ambassadør for likestilling likevel. Superhelten er for barmfager og bruker for tettsittende klær, ifølge protestkampanje. Foto: XPOSURE PHOTOS  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FN fratar superhelten Wonder Woman status som honorær ambassadør for likestilling.

Det hadde lenge vært planlagt at den kvinnelige superhelten fra DC Comics' univers skulle tjene som ambassadør for å styrke likestilling i hele 2017, men allerede på fredag 16. desember er det slutt, skriver The Guardian.

Målet var å bruke Wonder Woman for å rette oppmerksomhet mot FNs 2030-mål om likestilling for kvinner og jenter, men protestene har vært sterke.

Mer enn 45 000 mennesker har satt sitt navnetrekk på en protestkampanje som langer ut mot FNs valg av Wonder Woman som ambassadør for kvinner og jenter.

«Selv om tanken var at Woman Woman er en tøff og uavhengig «krigerkvinne» med et tydelig feministisk budskap, er virkeligheten slik at hun har store bryster, er en hvit kvinne med umulige kroppslige proporsjoner og fullstendig underkledd i en tettsittende kroppsdrakt», heter det i kampanjen som nå har fått viljen sin.

Kampanjen var rettet direkte mot Ban Ki-moon, og ba generalsekretæren personlig sette en stans for en ambassadørfigur man mente gjorde mer skade enn godt.

Også mange ansatte i FN skal ha reagert på valget av den lettkledde og barmfagre superhelten som en rollemodell for kvinner, skriver The Guardian.

FN har ikke gitt noen offisiell begrunnelse på hvorfor Wonder Woman fratas ambassadørrollen med bare noen dagers varsel.

DC Comics, som altså står bak superheltfiguren som så dagens lys helt tilbake i 1941, har hele veien vært tydelig på at de mener Wonder Woman er et godt forbilde for kvinner - lettkledd eller ei.

- Wonder Woman står for fred, rettferdighet og likhet, sier Courtney Simmons i DC Entertainment ifølge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer