VERDIG AVSKJED:  Sebastian (7) ble båret til graven av sine superhelter Captain America, Ironman, Spiderman, Supermann og Green Lantern i Philadelphia i fjor. Foto: Alejandro A. Alvarez, The Philadelphia Daily News/AP/NTB Scanpix.
VERDIG AVSKJED: Sebastian (7) ble båret til graven av sine superhelter Captain America, Ironman, Spiderman, Supermann og Green Lantern i Philadelphia i fjor. Foto: Alejandro A. Alvarez, The Philadelphia Daily News/AP/NTB Scanpix.Vis mer

Superheltene bar Sebastian (7) til graven

Skolen hadde ikke råd til hjertestarter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble kisten Sebastian Gerena båret til graven i Philadelphia i USA av den unge guttens superhelter Captain America, Ironman, Spiderman, Supermann og Green Lantern.

Og klassekameratene slapp fri alle sommerfuglene de hadde vært sammen om å fange fram til Sebastian plutselig kollapset på skolen forrige onsdag med hjertestans.

Sjuåringen ble erklært død på barnesykehuset i byen seinere samme dag.

Dødsfallet har utløst debatt langt utenfor byen Philadelphia og delstaten Pennsylvania om nedskjæring i offentlige skolebudsjetter.

Hjertestans feil dag Skoleledere har brukt Sebastians tragiske skjebne som eksempel på hva som kunne vært unngått dersom skolebudsjettene ikke hadde vært skåret inn til beinet, skriver Philadelphia Daily News.

For Sebastians liv kunne vært reddet dersom hjertestansen hadde skjedd en torsdag eller fredag - og ikke onsdag - mener kritikerne.

Skolen hadde bare råd til å ha helsepersonell på plass de to siste dagene i uka. Og innkjøp av hjertestarter hadde ikke nådd opp i budsjettkampen på Jackson Elementary School.

Obduksjonen viste at Sebastian (7) hadde en medfødt hjertelidelse - ACA - som er vanskelig å oppdage før den første hjertestansen kommer. Så eksperter på hjertelidelsen er ikke sikre på om guttens liv kunne vært reddet.

To momenter hadde vært en forutsetning for at det skulle gått bra: en hjertestarter og helsepersonell til stede. Og det hadde ikke skolen.
Hjemløs Hjertespesialister sier at en eller to av 100 har arvemateriale som kan utløse sykdommen uten forvarsel. En av de store amerikanske idrettsheltene, Hall of Fame-basketspilleren Pete «Pistol Pete» Maravich, kollapset og døde under basketmoro i en gymsal, 40 år gammel.

De sosiale rammene rundt Sebastians liv har også bidratt til engasjementet rundt sjuåringens død.

Han bodde sammen med foreldrene på et senter for hjemløse.

Det utløste en innsamlingsaksjon for en verdig begravelse uten ytterligere stein til byrden for familiens økonomi. Og superheltenes minneverdige deltakelse.