Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Superinvestering skal holde oljeproduksjonen på dagens nivå forbi 2030

Statoil og partnere spytter inn 8,2 milliarder.

SKAL STYRES HERFRA: Fra Oseberg feltsenter skal en ubemanna plattform på Oseberg Vestflanken 2 bidra til å holde oljeproduksjonen oppe på dagens nivå i over 15 år fremover.
Foto: Roger Hardy / Samfoto / NTB scanpix
SKAL STYRES HERFRA: Fra Oseberg feltsenter skal en ubemanna plattform på Oseberg Vestflanken 2 bidra til å holde oljeproduksjonen oppe på dagens nivå i over 15 år fremover. Foto: Roger Hardy / Samfoto / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil og partnere investerer 8,2 milliarder kroner for å kunne hente ut 110 millioner fat oljeekvivalenter fra Oseberg Vestflanken 2.

Med fjernstyring skal en ubemannet plattform på Oseberg Vestflanken 2 bidra til Statoils mål om å holde produksjonen på dagens nivå til etter 2030.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) mottok plan for utbygging og drift (PUD) fredag. Han er entusiastisk:

- Videreutvikling av eksisterende felt skaper store verdier for fellesskapet. Dette prosjektet bidrar til å opprettholde produksjonen, øke utvinningsgraden og skaper store verdier til fellesskapet, sier Lien.

Ikke minst fordi det er krevende tider for petroleumsbransjen, er det gledelig med en investering av dette omfanget, understreker statsråden.

Statoil har kuttet investeringskostnader med 1 milliard kroner etter konseptvalget tidligere i år, opplyser selskapet i en pressemelding.

En ubemannet brønnhodeplattform, altså uten fasiliteter, helikopterdekk og livbåter - er helt nytt i Norge, men ikke uprøvd fra dansk og nederlandsk sokkel.

- Oseberg Vestflanken 2 møter dagens kostnadsutfordringer og krav til økt effektivitet med et innovativt konsept basert på forenkling. Dette er et pionerprosjekt på norsk sokkel som bransjen kan hente læring fra, sier direktør for feltutvikling på norsk sokkel Ivar Aasheim.

Statoil er operatør og har med seg Petoro, Total og ConocoPhillips som partnere. Oseberg Vestflanken 2 ligger om lag 8 kilometer nordvest for Oseberg feltsenter, der driften skal fjernstyres fra.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media