Superkatten Taras redningsaksjon gikk verden rundt. Nå er hun blitt historisk

- Hun er helten min.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i mai i fjor at huskatten Tara ble verdenskjent etter å ha reddet en fire år gammel gutt fra kjevene til en hund.

Dagbladet har tidligere omtalt videoen, som viser hvordan hunden angriper og drar med seg en gutt utenfor familiens hjem. Det er da Tara reagerer lynraskt, og kaster seg i kroppen på hunden.

Hunden slipper taket i gutten, før den blir jagd vekk av katten.

Nå er Tara blitt belønnet med prisen Los Angeles Shelter's Hero Dog Award, og er dermed blitt historisk. Det er nemlig første gang at prisen går til en katt, skriver nyhetsbyrået AP.

Hunden ble avlivet etter angrepet, og den da fire år gamle gutten måtte sy åtte sting. I ettertid har gutten kommet med følgende karakteristikker om dyra: «Slem hund» og «hun er helten min» om katten.

- Vi var så imponerte over Taras mot og kjappe respons at valgkomiteen bestemte seg for at en så utrolig katt burde være «nasjonal heltehund», sier Madeline Bernstein til AP.

Den nå seks år gamle guttens far, sier gutten og Tara som oftest er å finne side om side.

- Nabobarna kommer på besøk og leker med henne, og hunder går forbi hele tida. Hun går fint sammen med hunden vår, Maya. Men hvis Jeremy ramler av sykkelen kommer hun løpende, hvis han gråter kommer hun løpende, sier pappa og matfar Roger Triantafilo.

Prisen Tara nå får, ser akkurat ut som de andre Hero Dog-prisene - med en liten modifikasjon. Ordet hund er blitt skrapt ut, og erstattet med katt.

NYTER HEDEREN: Sju år gamle Tara poserer, muligens stolt, ved siden av prisen som viser at hun har vunnet den 33. versjonen av National Hero Dog Award. Foto: MARK RALSTON / AFP / NTB Scanpix
NYTER HEDEREN: Sju år gamle Tara poserer, muligens stolt, ved siden av prisen som viser at hun har vunnet den 33. versjonen av National Hero Dog Award. Foto: MARK RALSTON / AFP / NTB Scanpix Vis mer