Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Superkino på Aker Brygge

En superkino, med et storbildeformat som får kjempelerretet på Colosseum kino til å se ut som et beskjedent veggteppe, planlegges nå på Aker brygge i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prosjektdirektør Knut Amundsen i eiendomsselskapet Linstow Eiendom, som kjøpte 40 000-50 000 kvadratmeter av eiendommene på Aker Brygge for ett års tid siden, bekrefter at man vurderer å bygge det han kaller en natur- og dokumentarkino i dette området.

Forhandlinger

- Vi ligger for tida i forhandlinger og kan ikke si stort om prosjektet. Men det er snakk om en filmtype utenfor det vanlige kinomarkedet.

- Korte naturfilmer, kall det gjerne dokumentarfilm. Ikke spillefilm som distribueres av de vanlige distributørene, sier Knut Amundsen.

På annet hold får Dagbladet opplyst at det dreier seg om en superkino av en type som for tida går sin seiersgang over hele verden.

Dagbladets kilder forteller at den nye og grensesprengende kinotypen består av relativt små saler med noen få hundre seter, men med et lerret som kan være opptil tjue ganger tretti meter stort.

Begivenhetenes sentrum

Handlingen utspiller seg midt på lerretet, mens resten av omgivelsene og begivenhetene strekker seg nærmest grenseløst utover på alle kanter og gir tilskueren følelsen av å sitte midt i begivenhetenes sentrum.

I Stockholm, hvor den nye kinoen har fått navnet Cosmonova, og i København, er lerretene formet som en kuppel, men det kan også være flate lerreter. Det er ikke bestemt om kinoen på Aker Brygge skal få kuppel eller flatt lerret.

Foreløpig er det begrenset med filmer til det nye systemet.

Eksotisk

Franske Jean-Jacques Annaud, han som laget «Bjørnen», har laget en eksotisk historie i det nye systemet, om pionerflygere i Andesfjellene, med blant andre Tom «Mozart» Hulce i en av de store rollene.

I utgangspunktet dreier det seg om 70 millimeters film der bildene ligger horisontalt, i stedet for vertikalt på filmstripa. Dermed er det bare plass til begrenset med bilder, og filmene kan ikke være mer enn 40 minutter lange.

Klart til jul

Knut Amundsen bekrefter at man vurderer å bygge kinoen i den gamle bygningen som ligger nærmest vestbanebygningen. Der har det tidligere vært planlagt diskotek, men det er for tida ikke aktuelt.

Linstow har en lang rekke utviklingsprosjekter i eiendommene på Aker Brygge. I øyeblikket er kinoprosjektet det som er kommet lengst, sier Knut Amundsen. Han regner med at forhandlingene om den nye kinoen vil være klare i begynnelsen av desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media