KOSTBAR: Sir Richard Branson tar 1.5 millioner kroner for foredraget i morgen. Det varer i 45 minutter.  EPA/FELIPE TRUEBAK
KOSTBAR: Sir Richard Branson tar 1.5 millioner kroner for foredraget i morgen. Det varer i 45 minutter. EPA/FELIPE TRUEBAKVis mer

Superkjendis til 25.000 i minuttet

Superkjendis og Virgin-gründer Sir Richard Branson får 25 000 kroner i minuttet for å holde foredraget om seg i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Inma-konferansen startet tirsdag i Oslo Spektrum. 2000 norske og internasjonale gjester skal lytte og lære.

Markedsføring, branding, kommunikasjon og strategibygging står på programmet. Supermannen, og hovedgjesten, er Sir Richard Branson.

Ifølge daglig leder Børge Vike Sandengen i Inma har man lykkes i å kapre Sir Richard Branson i en stor kø av interessenter.

— Sir Richard Branson kommer til å kjøre et godt innøvd foredrag. Han vil snakke i 45 minutter, og er deretter klar for 15 minutter med spørsmål fra salen. Vi er selvsagt storfornøyd med at han kommer til oss, men vi har jo også satt oss store ambisjoner for denne konferansen, sier Børge Vike Sandengen til Dagbladet.

Til charity
Sandeggen sier at Sir Richard Branson er den dyreste foredragsholderen under konferansen, men Sandeggen legger til at hele beløpet skal gå til Bransons veldedighetsorganisasjon Virgin Unite. Gjennom denne organisasjonen styrer Sir Richard Branson en rekke veldedighetsprosjekter.

Richard Branson kommer med sitt team på fem personer til Oslo på onsdag ettermiddag. Han kommer i sitt eget private jetfly. Han vil bli i Oslo til torsdag ettermiddag, da han reiser videre. Sannsynligvis til Storbritannia. Inma-konferansen har jobbet i tre år med å få Sir Richard Branson til Oslo, og lykkes i år.

Ifølge Sandengen har Virgin opplyst det 12 andre norske selskaper har lagt inn forespørsel om å få tilgang til Richard Bransons foredrag.

Koster penger
I Spektrum er det plass til 2000 gjester. Mange er norske, og i tillegg er det påmeldt en rekke næringslivsledere og politikere fra England, Romania, Island og andre europeiske land. Og disse betaler forskjellige summer for inngangsbilletten til konferansen.

De som er medlemmer i Inma betaler 6990 kroner for inngangsbilletten, mens påmeldte som ikke er tilknyttet Inma må betale en inngangspris på 9500 kroner. I tillegg er det 16 sponsorer som har lagt et ukjent beløp i Inma-potten. DnB NOR, Finn.no og Eniro.no er blant disse selskapene.

Det er flere sterke foredragsholdere. Guy Kawasaki er en av disse. Han er en av grunnleggerne, partner og entreprenør-in-residens på Garage Technology Ventures. Han er også en av grunnleggerne av Alltop.com, en «online magazine rack» av populære emner på nettet. Tidligere var han en Apple Fellow ved Apple Computer, Inc. Guy Kawasaki er forfatter av ni bøker, inkludert Reality Check, The Art of the Start, Rules for Revolutionaries, How to Drive Your Competition Crazy, Selling the Dream, og The Macintosh Way.

 Børge Vik Sandengen legger imidlertid til at Guy Kawasaki ikke koster i nærheten av hva Sir Richard Branson gjør. Ambisjoner Børge Vik Sandengen sier at Inma ønsker å bli den ledende kommunikasjonskonferansen i Europa, og det er derfor de i år betaler 10 millioner kroner til sine mange foredragsholdere.

Og Sandengen sier til Dagbladet at Inma har enda høyere ambisjoner neste år.