Superkristen barnefamilie flyktet fra USA i båt - drev på havet i ukesvis før de ble reddet

- Vi satt dypt i det, men vi ba.

VILLE FLYKTE: Hannah Gastonguay, her sammen med lille Rahab og ektemannen Sean, forteller at familien valgte å flykte fra hjemstaten Arizona og USA fordi myndighetene støtter homoseksualitet og abort. Familien ønsket å bo på en øy i Stillehavet, men hadde ikke nok kunnskaper om båt til å navigere seg fram på en trygg måte. Fredag kom de i land i Chile etter å ha blitt reddet av et fiskeskip. Foto: Las Ultimas Noticias / Ap Photo
VILLE FLYKTE: Hannah Gastonguay, her sammen med lille Rahab og ektemannen Sean, forteller at familien valgte å flykte fra hjemstaten Arizona og USA fordi myndighetene støtter homoseksualitet og abort. Familien ønsket å bo på en øy i Stillehavet, men hadde ikke nok kunnskaper om båt til å navigere seg fram på en trygg måte. Fredag kom de i land i Chile etter å ha blitt reddet av et fiskeskip. Foto: Las Ultimas Noticias / Ap PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi satt dypt i det, men vi ba. Å være ute på den båten... Jeg bare visste at vi ville se noen mirakler.

Etter å ha vært på havet i nesten tre måneder, ble Hannah Gastonguay (26) og hennes to barn, ektemann og svigerfar reddet i land fredag.

Den ekstremt kristne familien forlot hjemmet sitt i Arizona i november for å bo i en båt i San Diego. I mai la de fra kai, og satte kursen mot øystaten Kiribati. Med seg hadde de et nyfødt barn og en tre år gammel datter.

- Vi ville ikke reiste til noe stort sted, sier Gastonguay, som forteller at de hadde hørt at Kiribati var «et av de minst utviklede landene i verden».

- Tvunget til å betale skatt Familien mente selv at de måtte flykte fra USA fordi myndighetene der støtter homoseksuelle og abort, og ikke ga dem den religiøse friheten de ønsket. 

Til Associated Press forteller Gastonguay også at de følte de ble «tvunget til å betale skatt for aborter vi ikke er enige i».

- Bibelen er ganske tydelig, sier hun.

Familien, som ikke er medlem av noen menighet, forteller at de har fått sin tro gjennom å lese bibelen. Da de reiste ville de se hvor «Gud ledet dem».

Måtte reddes Allerede etter noen uker begynte familien, som ikke hadde spesielt mye erfaring med båter og havet, å få problemer. Storm etter storm gjorde etterhvert store skader på båten, og de endte opp med å drive målløst rundt i flere uker. Etterhvert begynte også matrasjoneringen å minke.

- Turen har vært ganske spennende og litt skummel til tider, sier Gastonguay til nyhetsbyrået Associated Press.

Hun forteller at til turen til å starte med gikk veldig fint, men at da de kommer lenger ut på det åpne havet møtte de storm etter storm. Til slutt bestod rasjoneringene kun av honning og juice, og de få fiskene de klarte å fange innimellom.

- Vi følte ikke at vi var i ferd med å dø. Vi trodde Gud ville hjelpe oss, sier hun.

Fraktet til Chile Mens familien drev rundt på havet så de hele tiden etter andre båter som kunne hjelpe dem , men ingen dukket opp. På et tidspunkt fikk de kontakt med en fiskebåt, men de reiste videre uten å hjelpe dem, forteller tobarnsmoren.

- Vi satt dypt i det, men vi ba.

Til slutt var fikk et helikopter fra en venezuelansk fiskebåt øye på dem.

- Kapteinen sa: Vet dere hvor dere er? Dere er midt i ingenmannsland, sier Gastonguay.

Etter fire dager ble de flyttet fra fiskeskipet til et japansk lasteskip, som fredag satte dem på land i Chile.

- De var på utkikk etter et eventyr. De ville bo på en polynesisk øy, men de hadde ikke gode nok kunnskaper til å navigere ordentlig, sier Jose Luis Lopez, fra politiet i San Antaonio til Las Ultimas Noticias.

Gastonguay forteller imidlertid at familien nå vil «reise tilbake til Arizona og legge en ny plan».

REDDET I LAND: Etter nesten tre måneder på havet, med store skader på båten og lite mat igjen, ble familien på fem endelig reddet. Her går de i land i San Antonio i Chile. Foto: Las Ultimas Noticias / AP Photo
REDDET I LAND: Etter nesten tre måneder på havet, med store skader på båten og lite mat igjen, ble familien på fem endelig reddet. Her går de i land i San Antonio i Chile. Foto: Las Ultimas Noticias / AP Photo Vis mer