- Supermakt i dyp krise

Professor Ole O. Moen fastslår at for første gang i historien har vi fått en generasjon amerikanere som er «dummere» enn sine foreldre.

-SUPERMAKT I KRISE:  - USA hadde sin glansperiode fra andre verdenskrig og fram til 1975. Etter det har det meste gått galt, sier Ole O. Moen. Skaden i ansiktet skyldes et ublidt møte med Gaustadtoppen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
-SUPERMAKT I KRISE: - USA hadde sin glansperiode fra andre verdenskrig og fram til 1975. Etter det har det meste gått galt, sier Ole O. Moen. Skaden i ansiktet skyldes et ublidt møte med Gaustadtoppen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nye generasjoner med amerikanere er ikke lenger godt informert om samfunnsspørsmål, slår professor i Nord-Amerikastudier Ole O. Moen ved det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo fast overfor Dagbladet.

USA har historisk sett vært et foregangsland innenfor utdanning. Var evnene til stede, var mulighetene gode. Det mener professor Moen ikke lenger er virkeligheten.

- I dag er universitetsutdannelse i stadig større grad forbeholdt de rike. De som har foreldre som kan betale. For første gang i historien har vi fått en generasjon amerikanere som er dårligere orientert om vesentlige samfunnsspørsmål enn sine foreldre. Kunnskapsmangelen i det amerikanske samfunnet er sjokkerende på mange områder.

- Meste har gått galt I dag kommer den nye boka til professor Ole O. Moen: «USA, Supermakt i dyp demokratisk krise». Professoren, som blir regnet for å være en av Europas fremste Amerika-kjennere, slår fast at USA er i historiske problemer, både politisk og økonomisk.

- USA hadde sin glansperiode fra andre verdenskrig og fram til 1975. Etter det har det meste gått galt, sier Ole O. Moen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer