Supermarie fikk siste ord

Utsmykking av luftforsvarets oppvisningsfly i forbindelse med Norsk Militær Luftmakt 100 år blir det ikke tatt lett på. Men grenader Marie Brudevold viste gutta hvordan det skal gjøres.

DESIGNER OG FLYGER: Grenader Marie Brudevold fra Fredrikstad fikk lov til å spesialdesigne farger og mønster på oppvisningsflyet til major Eskil Amdal i forbindelse med 100 år med Norsk Militær Luftmakt. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
DESIGNER OG FLYGER: Grenader Marie Brudevold fra Fredrikstad fikk lov til å spesialdesigne farger og mønster på oppvisningsflyet til major Eskil Amdal i forbindelse med 100 år med Norsk Militær Luftmakt. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND/KJEVIK (Dagbladet): I anledning 100-årsjubileet holder Luftforsvaret i år en rekke flyshow i Norge. Bernt Balchen Airshow i Kristiansand i dag var det første. Rosinen i den omfattende flyoppvisningspølsa er et spesiallakkert F16. Marie Brudevold er den som har satt farge på jagerflyet.

- Siden jeg er mediegrafiker har jeg blant annet ansvaret for plakater og brosjyrer til 100-årsmarkeringen. Derfor fikk jeg anledning til å designe mønsteret og fargene på flyet, forteller Marie til Dagbladet.

Stolt Bak henne står flyet. Det er bare minutter før major Eskil Amdal skal ta det opp og vise hva forsvarets oppåvisningspiloter er gode for.

Marie er ganske stolt av kreasjonen sin. Men den kom ikke uten motstand.

- Nei, Eskil ville ha sølvfarget fly. Jeg ønsket farger som flagget hele veien. Jeg laget et forslag som han syntes så fint ut, og slik ble det, sier hun.

Marie fikk siste ordet, men hun har til gode å få være med på en flytur i F16.

- Jeg har fått sitte på i en Vampire. Det er vel nesten det samme.

Utdannet i forsvaret Marie er 22 år. Hun kommer fra Fredrikstad, men er normalt stasjonert på Rygge. Ved Luftforsvarstaben. Marie utdannet seg til mediegrafiker i forsvaret. Hun er også en av dem som får lov til å blogge om forsvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer