REKORDÅR: Petter Birkrem har solgt flere hytter enn noen annen nordmann i løpet av ett år. Foto: Andreas Klemsdal.
REKORDÅR: Petter Birkrem har solgt flere hytter enn noen annen nordmann i løpet av ett år. Foto: Andreas Klemsdal.Vis mer

Hytter i Trysil

Supermekler har solgt 213 hytter på ett år

Mekler Petter Birkrem slår til med ny rekord i Trysil.

(Finansavisen): - Det har vært fantastisk bra. Jeg har aldri i mitt liv solgt så mye. Jeg hadde fri første- og andre dag jul, men jeg skal på visning nå og jeg har fem nye visninger lørdag, så det kan fort ramle inn ytterligere et par salg, sier Birkrem til Finansavisen.

Fra sin Oslo-base på Nordstrand med kontor på Ullevål, har mannen fra Elverum solgt 213 hytter i Trysil i løpet av 2017.

Ingen 8 til 16-jobb

- Jeg har visninger i Trysil hver helg. Da bor jeg på hytta sammen med familien. Dessuten reiser jeg opp alene og har befaringer tirsdager og onsdager. Det er ingen 8 til 16-jobb. Man må tillate seg å ta ekstra telefoner ettermiddager og kvelder, samt å jobbe i helgene, forteller mekleren til Finansavisen.

Selv disponerer han en leilighet høyt oppe i Trysilfjellet kjøpt for 3,1 millioner i 2012, samt en leilighet i bunnen av bakken som ble kjøpt i år. Hvor mye 2017 vil innbringe, vil ikke Birkrem si, men han står for 2016 oppført med en likningsinntekt på 2,6 millioner kroner.

- Det beste jeg har solgt tidligere er 185 hytter i løpet av et år, men da var 100 av salgene prosjekter. I år har det bare vært 45 prosjektsalg. Resten er vanlige hyttesalg fra selger til kjøper, sier Birkrem.

2.000 hytter siden 2005

213 hytter i løpet av ett år er ifølge Finansavisen soleklar rekord i Norge. Fra Birkrem begynte å selge hytter tilbake i 2005, har han solgt ganske nøyaktig 2.000 hytter i Trysil.

At hyttemarkedet er godt nytt også for hytteeierne, illustrerer Birkrem slik:

- Jeg har solgt mange firemannsboliger på Fageråsen. De gikk for 1,9 millioner da de var nye i 2007 før de var nedom 1,5 millioner under finanskrisen. Rett før jul solgte jeg en slik leilighet igjen for 2,8 millioner, avslutter Birkrem.

Det gir et prishopp på 50 prosent siden 2007 og 90 prosent fra bunnen.

Andre økonominyheter:
​​Ekspert utelukker ikke at bitcoin skal i null​
Anbefaler aksje – advarer mot høy risiko