Superminister fikk sparken - igjen

Tony Blairs nære venn og allierte Peter Mandelson måtte trekke seg på nytt i dag etter avsløringer om at han har vært litt for hjelpsom mot tre korrupsjonstiltalte brødre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige gang Peter Mandelson trakk seg fra Tony Blairs regjering var i 1998, den gang fordi han «glemte» å oppgi et lån på over 4 millioner kroner.

Nå er statsråden med ansvar for fredsprosessen i Nord-Irland tvunget til å gå av igjen et drøyt år etter at han ble tatt inn i varmen av kameraten Tony Blair.

Frisket på hukommelsen

Problemet oppsto da en av de skandaleomspundne Hinduja-brødrene søkte om britisk pass. Srichand Hinduja er tiltalt for korrupsjon i India og er en av sponsorene til Millennium Dome-prosjektet.

Først sa Mandelson at en henvendelse fra Hinduja vedrørende hans muligheter for britisk statsborgerskap ble behandlet av Mandelsons privatsekretær.

Senere hadde statsråden åpenbart frisket på hukommelsen for han måtte innrømme at han nok hadde snakket med en kollega i regjeringen selv om den pikante saken. Fortsatt hevder Mandelson at han «ikke på noen måte har handlet upassende» i forbindelse med pass-søknaden.

Grillet av Blair

I dag ble Mandelson innkalt på teppet til statsminister Tony Blair og måtte forklare hvordan det egentlig hang sammen. Etter møtet måtte han stå skolerett på trappa til Downingstreet nummer 10 og forklare for pressen at han trakk seg fra regjeringen.

Politiske analytikere i Storbritannia mener dette er et kraftig slag for Blair, som trolig vil utskrive nyvalg i løpet av seinvinteren.

SKILLES: Tony Blairs nære venn Peter Mandelson må trekke seg etter avsløringer om at han har vært litt vel hjelpsom.