Supermodellenes skjulte skavanker

LONDON (Dagbladet): Fotomodellene er ikke perfekte. Før de kommer så langt at de stråler mot oss fra forsidene på verdens ledende motemagasiner ligger det mer eller mindre omfattende dekkoperasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sminkeekspert Chase Aston fra Øst-London er den som avslører supermodellenes skjulte skavanker til den engelske avisa Mail on Sunday. Hun skulle vite hva hun snakker om, for hun er ekspert på å gjøre modellene vakrere enn de er.

Føflekken må fikses

Cindy Crawford har visstnok ujevne lepper. Den ene siden av munnen har tynnere lepper enn den andre.

Et av Cindys kjennetegn er føflekken ved siden av munnviken, men den må fikses på hver gang hun skal fotograferes.

Naomi Campbell skal ha et arr på venstre side av overleppa og hun har et gulaktig skinn i huden, som det kan ta hele 20 minutter å skjule.

Eva Herzigova fra Tsjekkia har på sin side så små øyne at de må bearbeides. For å få dem til å se større ut, bruker Chase Aston hvit sminke på øyelokkene.

Mørke skygger

Claudia Schiffer har buskete øyenbryn som må behandles med både gelé og hårspray for at de ikke skal falle ned.

Den australske Elle Macpherson har mørke skygger under øynene, for å skjule dem må hun etter sigende ha mye sminke under øynene.

Linda Evangelista skal ha antydning til ørnenese, som gjør at hun fotograferer best i en bestemt vinkel. Sminkøren må legge skygge på nesetippen for å trekke oppmerksomheten bort fra den krokede formen.

Perfekt

En av dem som slipper gjennom sminkeekspertens nåløye er fotomodellen Kate Moss. Hun har visstnok «vidunderlig hud, øyne og munn», men hun er litt for kort. Det innrømmer selv en ekspert på å skjule skavanker at det ikke går an å gjøre noe med.