Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Superskolen

Klokka er 08.55. 14 avgangselever, 13 gutter og ei jente, har norsk ved Oslo Private Gymnasium. Undervisningen foregår i fasjonable omgivelser i Vika Atrium. På andre siden av gata ligger Aker Brygge, elevenes skolegård i langfriminuttet. 16000 kroner i året koster det å bli utdannet ved en av Norges superskoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsklektor Marianne Fabritius skal lære elevene om nyrealismen i dag. Klassen har valgt å fordype seg i Olav Duun, selv om språket og dialekten er vanskelig å forstå for Oslo-guttene.

Etter et høflig god dag, setter elevene seg rolig ned. Ved tavla står Christian. Han har forberedt en innledning om dikteren.

Gym i treningsstudio

Christian legger bilder på overheaden. Hvert klasserom har et slikt hjelpemiddel.

Denne skolen er godt utstyrt med det meste. 22 nye Fuji PC-er med CD-rom og Internett står til disposisjon.

Det eneste skolen mangler er gymnastikksal. Kroppsøvingen foregår i stedet ute, eller i et treningsstudio i nærheten.

Atriet utenfor klasserommene brukes som pauserom og til gruppearbeid.

I kiosken ved siden av går lommepengene unna. Det gjør de også når elevene spanderer på seg bagetter på nærkafeen i matpausen. I avgangsklassen på allmennfag med økonomi som fordypning har alle elevene framtidsplanene klare. De fleste skal bli siviløkonomer og studere i utlandet. De vil ikke gro fast i lille Norge foreløpig.

Høyt nivå

Det er bare to måneder igjen til eksamen. Derfor satser elevene nå litt ekstra. Annenhver uke er det prøver i alle fag ved denne skolen. Det synes elevene er greit.

I økonomiklassen er det et svært høyt faglig nivå. Karaktersnittet i matematikk ligger på 5,3, og på siste prøve var det 5,4.

Hadde skolen fått være med på Oslo-skolenes rankingliste, ville den ligget helt i toppen.

Motiverte

Det er motiverte, og for det meste skoleflinke elever ved den private skolen. Med maksimalt 22 elever i en klasse blir det bedre kontakt mellom lærere og elever. Alle kjenner hverandre. Og når det er skoleball, stiller også lærerne i lang kjole og smoking. Klasseturer i inn- og utland prioriteres også.

Elevene liker matte. De svarer raskt i timen med rektor Kari Endresen. Undervisningen foregår med eksempler på tavla. Det er mer effektivt, synes rektor. Hun sverger til det gammeldagse.

Her er det ro, orden og disiplin. Elevene går her for å lære, ikke kaste bort tida.

<B>ATRIET:</B> Kiosk, parasoller, bord, stoler og planter. Det er lyst og trivelig i friminuttene ved Oslo Private Gymnasium.