KJEMPESESONG: Hotellsjef Ole-Henrik Walaker mener 2018 blir den beste sesongen noensinne. Foto: De historiske.
KJEMPESESONG: Hotellsjef Ole-Henrik Walaker mener 2018 blir den beste sesongen noensinne. Foto: De historiske.Vis mer

Supersommer for Walaker Hotell: - Vi trykker penger

Hotellsjef Ole-Henrik Walaker spår nok en rekordsommer.

(Finansavisen): Turistene har fått øynene opp for det norske landskapet, og nå kniver tilreisende og norske turister om sengeplassene. En av dem som opplever enorm etterspørsel etter sengeplasser er Ole-Henrik Walaker.

- Vi er så godt som fullbooket nå og til begynnelsen av september. Det er bare et par rom igjen enkelte dager, sier hotellsjefen til Finansavisen. Han driver Walaker Hotell, det eldste hotellet i Norge.

Hotellet har vært i drift siden 1640 og Walaker sin familie har styrt hotellet fra 1690.

- Det blir rekord i år igjen, og vi trykker penger. Prisene går opp og sesongen utvides også i år, forteller han til avisen.

Nå er det tredje sommer på rad at Walaker Hotell i Luster leverer rekordsesong, og hotellet budsjetter med at driftsinntektene vil øke til 13,5 millioner i år. Det er en økning på knappe 20 prosent siden 2016, sommeren da det begynte å snu litt for norsk hotellnæring.

Hotellsjefen trekker frem at turistsesongen er blitt utvidet. Turistene kommer tidligere enn før på vårparten, og senere på høsten til hele Vestlandet. Og det er de utenlandske turistene som legger igjen klart mest penger pr. besøkende.

Generelt er hotellsjefene Finansavisen har snakket med enige i at det er turistene fra andre land som gir mest besøk på sommerstid. Walaker tror disse kommer uavhengig av været.

- Vi hadde ganske dårlig vær i fjor, men hadde likevel godt med gjester. Vi har inntrykk av at gjestene hovedsakelig kommer uavhengig av været. Unntaket er østlendingene, og særlig Oslo-borgerne som kan snu i døra, forteller Walaker til avisen.

Andre økonominyheter:

OBOS og Ringnes bygger Bærum-boliger
Selger kluter for milliarder
Teslas verkstedkapasitet sprengt - her er nødparkeringen