FINN REGNTØYET: Det kommer til å bli regn og skiftende vær over hele landet fra tirsdag. Foto: NTB Scanpix
FINN REGNTØYET: Det kommer til å bli regn og skiftende vær over hele landet fra tirsdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Været

Supersommeren er over

Finn fram regntøyet. Høstværet er i anmarsj.

- Det blir mer lavtrykk sammenliknet med tidligere. Spesielt i Sør-Norge, sier Eldbjørg Moxnes, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Ifølge Moxnes kommer det et lavtrykk in mot Vestlandet tirsdag kveld og utover onsdagen. Folk på Vestlandet kan vente seg store mengder nedbør.

VÅTT: Bergen kan vente seg store mengder regn fra onsdag. Foto: NTB Scanpix
VÅTT: Bergen kan vente seg store mengder regn fra onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Foreløpig ser det ut som om det kommer mellom 50-70 mm nedbør på 12 timer. Det er ganske mye. Det er Hordaland og Sogn og Fjordane som får mest nedbør. Her blir det også stiv og sterk kuling på kysten, sier Moxnes.

Selv om Vestlandet må ta den største støyten med vind og nedbør vil også Østlandet merke at været er i ferd med å endre seg. Sør og Østlandet vil også få nedbør, selv om det ikke er i like store mengder.

- Det kan også bli liten kuling langs kysten i Telemark, Vestfold og Buskerud, sier Moxnes.

Vått vær i nord

Ifølge Moxnes vil lavtrykket som kommer inn mot Vestlandet dra seg nordover mot Trøndelag og Nordland utover onsdagen. Nord vil også få nedbør, men det vil ikke bli like vått som på Vestlandet.

Fra onsdag kveld, blir det opphold, men:

- Torsdag kveld vil det komme en ny runde med nedbør i Sør-Norge, men det vil ikke komme like mye som i første runde. På Vestlandet blir det fortsatt grått. Det vil fortsette å komme nedbør utover torsdagen, sier Moxnes.

Ifølge Moxnes blir det fint vær i Sør-Norge før lavtrykket melder sin ankomst på tirsdag, men det blir ingen nye perioder med tørt og varmt vær.

- Det stabile sommerværet er forbi, sier Moxnes.

ØDELEGGELSER: I 16-tiden ble Oslo rammet av et kraftig uvær som førte til flere ødeleggelser. Video: Eugene Brandal Laran / Dagbladet Vis mer

Ingen får knallvær

- I sør vil temperaturene fortsatt ligge opp mot 20 grader, men de vil muligens synke inn mot helga, sier Moxnes.

Temperaturene ellers i landet vil være kjøligere. I Midt-Norge og i Møre og Romsdal ligger temperaturene på rundt 15 grader. Litt lenger nord ligger temperaturene på mellom 10 og 15 grader de varmeste dagene.

- Det blir ingen knallvarme. Generelt er det litt lavere temperaturer og litt skiftende vær enkelte steder. Det er litt tidlig å spå været for helga, men det ser ut til å bli ustabilt. Det er ingen som får knallvær, sier Moxnes.

Ifølge Moxnes er været nå i endring fram mot en ny årstid.

- Nå blir det etter hvert mer lavtrykk, men vi får ikke de kraftige høststormene riktig ennå, sier hun.