Sommerværet

Supersommeren er tilbake!

Sør-Norge kan kose seg i varmen med opptil 30 grader de kommende dagene.

SOMMERVARME: Et høytrykk fra De britiske øyer gir knallvær på Sørlandet med opptil 30 grader. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SOMMERVARME: Et høytrykk fra De britiske øyer gir knallvær på Sørlandet med opptil 30 grader. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knallværet er tilbake med opptil 30 grader på Sørlandet, forteller Rafael Escobar Løvdahl fra Meteorologisk institutt.

Mye sol i sør

- Det blir varmt hele uka med mellom 25 og 30 grader. En blanding av generelt mye sol og et høytrykk som kommer vest fra De britiske øyer sørger for at sommerværet holder seg, forteller Løvdahl til Dagbladet.Varmen strekker seg oppover mot Telemark og det er store sjanser for at også Buskerud kan kose seg i varmen denne uka.Utover uka trekker det nordøstover og kommer derfor til å gi strålende vær ikke bare i Norge, men også i Sverige og Danmark.

Varmt hele uka

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lenge finværet holder, sier Løvdahl.Når lavtrykket kommer, blir det en dropp, men sommertemperaturen holder seg fortsatt på rundt 20–25 grader.De kommende dagene er i alle fall sikret, fastslår han.Søringene kan altså kose seg i varmen, men en lavtrykksendring nordpå betyr at lufta kan bli litt kjøligere for nordlendingene.

Fare for skogbrann

- Mye sol og lite regn betyr strålende sommerdager, men det kan også bety større fare for skogbrann, advarer Løvdahl.Med tørre forhold er det viktig å ta hensyn når man tenner engangsgrillen. Bruk en rist under grillen og husk at du aldri må sette den direkte på bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer