LEI MASET: Stig Bergling sier han var lei det påståtte maset fra en pleier ved sykehjemmet der han bor. Derfor hentet han luftpistolen. Foto: Christian Örnberg / Expressen
LEI MASET: Stig Bergling sier han var lei det påståtte maset fra en pleier ved sykehjemmet der han bor. Derfor hentet han luftpistolen. Foto: Christian Örnberg / ExpressenVis mer

Superspionen sier han skjøt fordi han fikk kjeft for barbering og utseende

- Jeg orket ikke mase med ham mer. Han hadde vært plagsom i flere måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Expressen avslørte i går at Stig Bergling - som nå holder til på et privat sykehjem i Stockholm - er mistenkt for å ha skutt en pleier i fjeset.

Den svenske storspionen bekrefter i dag hendelsen i et intervju med Aftonbladet.

Bergling bekrefter at han fyrte av ett skudd mot en mannlig pleier - men hevder at pleieren selv påførte seg skaden han fikk i fjeset. Bergling hevder han bare skjøt i veggen.

- Han hadde synspunkter på hvordan jeg så ut og hvordan jeg oppførte meg. At jeg var ubarbert og sånn. Han provoserte meg. Da ville jeg bli kvitt ham så fort som mulig, så jeg tok fram en lekepistol og skjøt et skudd i veggen, sier Bergling.

- Jeg orket ikke drive å mase med ham mer. Han hadde vært plagsom i flere måneder.

- Dumt Expressen hevdet i går at en pleier ved 15-tida tirsdag var inne på Berglings rom. Der oppsto det en krangel, hvorpå Bergling, ifølge Expressen, tok fram et luftvåpen. Dette bekrefter superspionen - men han nekter for at skuddet traff i nærheten av øyet, slik Expressen skrev både i går og i en ny sak i dag.

Bergling sier han ba pleieren forlate rommet før han skjøt, og at skuddet traff i veggen. Men han innrømmer at han kanskje kunne ha varslet ledelsen eller andre i personalet før han trakk våpen mot pleieren.

- Det er jo klart, innrømmer han overfor Aftonbladet.

- Det var dumt.

Skjøt på blink Luftpistolen sier Bergling at han hadde hatt liggende på rommet i flere år:

- Jeg har brukt den ganske så mye. Jeg har skutt på blink.

Det hevder sykehjemmets sjef seg helt ukjent med.

- Vi hadde naturligvis ingen anelse om det, hevder sykehjemsleder Lise-Lotte Henretta.

Sykehjemmet understreker at de ser svært alvorlig på hendelsen, og at den nå etterforskes av politiet. Bergling er kjent med at han er politianmeldt.

- Det var synd. Og unødvendig, sier superspionen.

RØMTE FRA FENGSEL: Bergling ble dømt til livsvarig fengsel. Så rømte han fra fengsel. I 1997 ble han løslatt. Her et arkivbilde av ham og hans tidligere kone Elisabeth Sandberg.
RØMTE FRA FENGSEL: Bergling ble dømt til livsvarig fengsel. Så rømte han fra fengsel. I 1997 ble han løslatt. Her et arkivbilde av ham og hans tidligere kone Elisabeth Sandberg. Vis mer